VÄSTERÅS. Dennis Miraballes har blivit omhäktad och är nu även misstänkt för försök till mordbrand samt ytterligare ett fall av olaga hot.

En gammal bild på Miraballes.

En gammal bild på Dennis Miraballes.

Vänsterextremisten och Revolutionära fronten-medlemmen Dennis Miraballes greps kort efter att en nationell kvinna, Anna, i Västerås fått sin lägenhet nedklottrad den 3 februari. Miraballes har sedan två veckor tillbaka suttit häktad med restriktioner misstänkt för olaga hot, skadegörelse och misshandel.

Igår fattade Västmanlands tingsrätt beslut om att Miraballes skulle omhäktas då utredningen ännu ej är klar. I samband med att Miraballes omhäktades lade åklagaren även till försök till mordbrand på listan över brott Miraballes är misstänkt för.

I tingsrättens beslut kan man läsa följande:

Dennis Miraballes är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för de brott som han häktades för den 6 februari 2014 (olaga hot den 1 december 2013 i Västerås, olaga hot den 6 november 2013 i Eskilstuna, skadegörelse natten mot den 3 februari 2014 i Västerås och i vart fall misshandel den 16 mars 2013 i Västerås). Numera är han också på sannolika skäl misstänkt för försök till mordbrand den 16 april 2013 i Torshälla och för olaga hot den 4 maj 2013 i Eskilstuna.

Nordfront kommer att följa utvecklingen i fallet.

”Fallet Anna”

Anna som är medlem i Svenskarnas parti (SvP) har vid fyra tillfällen fått fönsterrutorna till sin lägenhet sönderslagna och hon har även fått flera bilar vandaliserade. Hon har också blivit slagen med batong en gång.

Bakom attackerna mot Anna och andra nationalister i området ligger Revolutionära fronten (RF), en vänsterextrem grupp som specialiserat sig på politisk terror mot nationalister och andra meningsmotståndare. Många av vänsterextremisterna är kända både av polisen och nationalister.

I november i fjol gjorde polisen ett tillslag mot flera av extremisterna i RF. Vapen och bomber hittades i tillslagen men de flesta extremisterna som greps försattes snabbt på fri fot och kunde fortsätta sin terrorverksamhet.

I början av december upptäckte Anna att flera vänsterextremister befann sig på hennes parkering. Då Anna gick fram till dem uppstod det en ordväxling i vilken Dennis Miraballes hotade henne till att hoppa av SvP. Kort efter incidenten blev Annas bil vandaliserad.

Den 27 januari i år fick Anna en till bil sönderslagen av vänsterextremisterna och i början av februari blev hennes lägenhet nedklottrad.

Källa:
Mål nr B 564-14


  • Publicerad:
    2014-02-20 15:26