TIERP. Fyra av Revolutionära frontens medlemmar har gripits för hot och skadegörelse som de begick mot två medlemmar av Svenskarnas parti i Tierp förra året.

I mitten av augusti förra året utsattes två medlemmar av Svenskarnas parti i Tierp för hot och skadegörelse. Den ena nationalisten blev hotad med yxa och kniv och den andra fick rutorna på sitt hem krossade samt ena fasaden nedklottrad med ordet ”Nazistkräk”.

Nu verkar polisutredningen av dessa politiskt motiverade brott äntligen ha tagit ett stort steg framåt då polisen gripit fyra medlemmar i Revolutionära fronten som nu antagligen är misstänkta för olaga hot och skadegörelse.

— Vi har gripit och förhört två kvinnor och två män från Eskilstuna och Västmanland som är misstänkta för det här, säger en förundersökningsledare vid polisen till Arbetarbladet.

De misstänkta gav inga eller få kommentarer på polisens frågor i förhören som hölls och alla utom en är redan på fri fot igen trots att misstankarna kvarstår.

Nordfront har varit i kontakt med en av de utsatta SvP:arna i Tierp som kommenterar nyheten på följande vis:

— Riktigt kul att höra. Det borde egentligen inte behandlas som en så stor sak att polisen gör sitt jobb, men med tanke på att de [vänsterextremisterna, red. anm.] i princip fått härja fritt fram tills alldeles nyligen så är det en uppskattad omväxling.

Nationalisten säger avslutningsvis att oavsett om vänsterextremisterna döms eller ej så kommer inte deras hot få honom att lägga ner sitt politiska engagemang.


  • Publicerad:
    2014-03-05 21:55