BROTT Dennis Kindgrens sambo ringde polisen på sin partner som fått barnen att börja gråta efter en hockeyfylla som kulminerade med ett lägenhetsbråk. I slutänden kom vänsterextremisten som tidigare hette Miraballes i efternamn att dömas för våldsamt motstånd mot polisen.

Natten mot den 21 september i år ryckte två polispatruller ut till Johannelundsvägen 27 i Linköping då de fått larm om ett lägenhetsbråk. I den aktuella lägenheten bor vänsterextremisten som tidigare var känd som Dennis Miraballes och var en av ledarna inom Revolutionära fronten men idag har bytt namn till Dennis Kindgren (900906-2051). Dennis bor där ihop med sin sambo Maja Kindgren (901205-1448) och deras två barn.

När polisen anländer till lägenheten kastar Maja, som även hade ringt efter polisen, ner nycklarna till lägenheten för att polisen ska kunna komma in och hjälpa henne. I polisrapporten berättas att Dennis hade varit på hockey under dagen och sedan ”kommit hem till bostaden och varit berusad, hotfull och aggressiv mot sin sambo och deras två barn”. Poliserna vittnar också om att Dennis kommer ut på balkongen, skriker hotfullt till polisen, stirrar på dem och skuggboxas för att visa att han vill slåss med dem.

Polisen försöker ta sig in i bostaden och hör barn som gråter och möts i dörren av Dennis som håller på att ta på sig skorna och vill gå ut och ”göra upp” med polisen. Efter att Dennis bröstat upp sig och gapat om att han ska knulla polisernas mammor ångrar han sig dock och vill gå tillbaka in i lägenheten istället för att slåss med polisen. Poliserna är dock rädda för att Dennis ska hämta ett tillhygge eller skada någon av personerna i bostaden så de brottar ner honom.

I detta läge börjar Dennis göra våldsamt motstånd och poliserna känner sig nödgade att pepparspraya honom trots att tre poliser håller honom nedtryckt på marken. Även i polisbilen får poliserna brotta ner Dennis och lägga ner honom eftersom han bråkade så mycket.

Sambons plågsamma vittnesmål

Medan Dennis körs in till polisstationen håller en polisman förhör med Maja och barnen i lägenheten. För att få barnen att sluta gråta ger polismannen dem varsin polistatuering. Till polisen uppger Maja följande:

Dennis har varit på hockeymatch i Saab arena och druckit alkohol. Maja säger att Dennis ofta vill prata om sin ångest för deras dåliga relation när han är onykter. […]

Maja berättar att Dennis aldrig varit fysisk men att han brusar upp då han dricker. Detta då han har ångest över att han betett sig dåligt tidigare under förhållandet och att de har en relation som inte verkar vara bra hela tiden.

Maja berättar vidare att Dennis har en ADHD-diagnos och att han varje vecka går och pratar med en psykolog. Dock så ska han inte sköta sin medicinering.

Dennis beter sig illa mot patrull under hela resan in till polisstationen där han sedermera blir inlåst för tillnyktring enligt LOB.

Utdrag ur förundersökningen i B 3961-22, Linköpings tingsrätt

Dennis misslyckade försök att dölja sina synder

När Dennis förhörs på morgonen den 21 september förnekar han brott och godtar inte ett strafföreläggande. Dennis menar istället att det är polisen som utsatt honom för obehag:

Jag säger att jag har astma men de skiter i det. De började bry sig när jag väl kom hit [till polisstationen] och hade svårt att andas.

De lägger mig ned i bussen. Det här är inte okej, det var de som var våldsamma fast jag var medgörlig. Men om de anser att det är rätt så går jag med på det.

Utdrag ur förundersökningen i B 3961-22, Linköpings tingsrätt

Redan den 22 september har dock Dennis insett sitt misstag och ringer in till polisstationen och försöker godta ett strafföreläggande. Detta för att slippa att åtal och förundersökning lämnas in till tingsrätten så att hans brott finns dokumenterat i lättillgängliga offentliga handlingar.

Dennis förmår under detta telefonsamtal med polisen också Maja att ta tillbaka sitt vittnesmål om att han har varit hotfull och aggressiv. Maja säger nu istället till polisen att hon bara ringde dem för att Dennis var ”högljudd” och hon inte ville att barnen skulle bli väckta av hans skrikande, ett vittnesmål som låter som en tillrättalagd skönmålning av det inträffade med tanke på polisens vittnesmål och det faktum att barnen redan var väckta och grät högljutt när polisen anlände till lägenheten.

I slutänden blev Dennis ändå åtalad för våldsamt motstånd mot polisen och kom att dömas för detta den 25 november i år. Straffet landade på 10 000 kronor i böter.

Vänstermisären

Dennis dom efter lägenhetsbråket med sin sambo är bara det senaste i raden av väldigt många pinsamma domar för antisociala brott som vänsterextremister med bakgrund i RF och AFA har gjort sig skyldiga till den senaste tiden. Bara några dagar innan Dennis brott kunde Nordfront avslöja att Armin Najafi (901202-0997) dömts för sexuellt ofredande mot tre kvinnor som han hade manipulerat till att ställa upp på att bli masserade av honom för att sedan kunna tafsa på deras bröst och underliv. Najafi är likt Dennis Kindgren bosatt i Linköping och har bakgrund i Revolutionära Fronten.

Djungel-Joel på rättegång för grovt vapenbrott.

Oskar Degerfeldt (900815-3638), en annan ex-RF:are, dömdes för två år sedan till ett långt fängelsestraff efter att han försökte smuggla in knark för en halv miljon kronor till Sverige, vilket Avmaskerat var först med att uppmärksamma.

Igår hölls också rättegången mot den vänsterextrema ledarfiguren Joel ”Djungel-Joel” Bjurströmer Almgren (790118-9378) som åtalats för grovt vapenbrott tillsammans med Sofie Selmqvist (891223-2447). Detta efter att Joel erkänt ägarskap av en pistol som tidigare i år hittades i ett förråd tillhörande Selmqvist. Nordfront kommer återkomma senare i december när domen mot de båda vänsterextremisterna meddelas.

På rättegången hade Joel en tröja med texten ”Straight Edge” på sig, vilket alltså inte är en livsstil som hans gamla kamrater Dennis och Oskar bejakar.