VÄNSTEREXTREMISM Joel Bjurströmer Almgren och en tidigare okänd vänsterkvinna har åtalats för grovt vapenbrott. Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott.

Joel Bjurströmer Almgren.

Avmaskerat avslöjade tidigare idag att Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378) åtalats för grovt vapenbrott.

Den grovt kriminelle vänsterextremisten, som bland nationalister är känd som ”Djungel-Joel”, erkände själv oväntat brottet efter att polisen hade hittat en pistol och ammunition hemma hos Sofie Selmqvist (891223-2447).

Även Selmqvist är uppenbarligen en aktiv vänsterextremist då polisen i hennes bostad hittade vänsterextrem, antifascistisk och polisfientlig propaganda. Det hittades också papper där polisers bostadsadresser hade skrivits ner och där olika slogans hade skissat ut som visar på att Selmqvist är involverad i produktionen av vänsterextremisternas propaganda.

Polisen fick upp ögonen för Selmqvist då hon blev påkommen med narkotikaklassade preparat i fickan den 13 januari i år. Detta resulterade i en husrannsakan där pistolen hittades i hennes källarförråd.

Trots att Selmqvist var misstänkt för grovt vapenbrott och att åklagaren ville häkta henne valde tingsrätten att besluta om att hon skulle försättas på fri fot. Tio dagar efter att vapnet hittats anmälde Bjurströmer Almgren sig själv till polisen och tog på sig ansvaret för pistolen.

Enligt både Bjurströmer Almgren och Selmqvist hade Bjurströmer Almgren i smyg gömt pistolen i förrådet som han fått tillgång till då han är vän med Selmqvist. Åklagaren köper inte den förklaringen och har åtalat både Selmqvist och Bjurströmer Almgren för grovt vapenbrott och Selmqvist åtalas också för ringa narkotikabrott.

Förutom Bjurströmer Almgrens eget erkännande av brottet hittade polisen hans DNA på pistolen. Noterbart är också att Bjurströmer Almgrens kamrat Ates Ramiz Sengüler (890815-0298) lämnat sitt DNA på pistolens avtryckare. Sengüler har av Säpo pekats ut som en ledare inom AFA och åklagaren konstaterar i åtalet att vapnet har funnits i en miljö där det funnits förhöjd risk att det skulle kunna användas i grov brottslighet. Åklagaren valde dock att inte åtala Sengüler.

Bjurströmer Almgren har sedan tidigare barn ihop med AFA-ledaren Annika Lundmark (770812-1921), men dagen innan han inställde sig hos polisen gifte han sig med Emma Hagberg (860507-2969) som också är aktiv vänsterextremist. I Hagbergs och Bjurströmer Almgrens bostad hittade polisen dessutom två skyddsvästar samt färdigtryckta uthängningsaffischer från AFA och annan propaganda kopplad till den vänsterextrema terrorgruppen. I polisförhör antyder Selmqvists tidigare sambo, som hon också har barn med, att Selmqvist beskrivit Bjurströmer Almgren som ”hennes kille” och att han har känt sig hotad av Almgren.

Trots att grovt vapenbrott ger minst två års fängelse valde tingsrätten att inte heller häkta Bjurströmer Almgren, varför han för närvarande är på fri fot i väntan på rättegången som ska hållas den 15 december i år.

Källa:
B 613-22 (Stockholms tingsrätt)