VÄNSTEREXTREMISM En lågmäld och fåordig Sofie Selmqvist beklagade sig under rättegången över att hon blivit ”uthängd” på internet efter att polisen hittat en pistol och vänsterextrem propaganda i hennes källarförråd och bostad.

Nordfront har tagit del av ljudinspelningar av förhören från rättegången mot Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378) och Sofie Selmqvist (891223-2447). De två vänsterextremisterna stod bland annat åtalade för grovt vapenbrott, vilket Bjurströmer Almgren kom att dömas för. Som vi tidigare rapporterat friades dock Selmqvist från vapenbrottet trots att pistolen hade förvarats i hennes källarförråd. Istället kom Selmqvist att dömas för narkotikabrott då hon haft en narkotikaklassad tablett på sig.

I Selmqvists förhör, som kan höras här ovan, börjar åklagaren med att fråga ut henne om narkotikabrottet. Selmqvist är väldigt lågmäld under förhöret och uppmanas upprepade gånger att prata högre och luta sig närmare mikrofonen.

Angående den narkotikaklassade tabletten erkänner Selmqvist innehav men förnekar att hon visste exakt vad det var för tablett. Enligt hennes vittnesmål hade hon fått den av en vän eftersom hon skulle på ett läkarbesök som skulle göra ont. Hon ville dock inte utveckla vad för läkarbesök det var då det var personligt.

Bild på CV 99-pistolen som polisen hittade i Selmqvists förråd den 13 januari 2022.

När förhöret övergick till att handla om vapenbrottet hade Selmqvist ett inövat standardsvar som hon höll sig till.

— Jag har inget med det att göra så jag har ingenting att säga, sa hon gång på gång som svar till åklagaren.

Svaret upprepades på alla frågor, även när frågorna gällde saker som hon själv tidigare vittnat om, vilka som har tillgång till hennes lägenhet och förråd och andra saker som hon egentligen helt uppenbart ”har att göra med”.

Det enda Selmqvist ville kommentera var hennes ”bra att ha”-lista som bland annat innefattade ”vapen/tabbe”, ”skyddsväst”, ”gasmask” och ”kniv”. Selmqvist förklarade att hon hade sett en TV-serie med en vän och efteråt hade de skrivit ner en lista över saker som är bra att ha vid en apokalyps.

När åklagaren frågade vem Selmqvists vän som hjälpt henne med listan var ville hon inte kommentera det. Istället beklagade hon sig till sin advokat i slutet av förhöret över att hon blivit ”uthängd” då Nordfront, Avmaskerat och andra medier rapporterat om hennes vänsterextrema engagemang och åtalet mot henne.

Nu fick du en fråga om vem den här vännen är. Då undrar jag, varför vill du inte svara och berätta vem vännen är?

— Dels på grund av uthängningsrisk. Jag har också blivit uthängd med namn, bild och personnummer och därför vill jag inte ge några detaljer om övriga personer.

Med uthängd menar du att det finns på internet?

— Exakt.

Så ditt namn finns på internet, ditt personnummer finns på internet, hela förundersökningen finns på internet?

— Ja.

Och den har lagts ut i något syfte att skandalisera dig eller liknande?

— Ja.

Så det är ett rimligt antagande att om du säger vem den här personen är så kommer även den personen att skandaliseras?

— Ja.

Sofie Selmqvist på Anaristiskt 1 maj, 2022.

Selmqvist ville inte heller kommentera om hon själv var politiskt aktiv vänsterextremist, men detta har redan avslöjats i och med att hon hade vänsterextrem propaganda i sitt hem som polisen hittade under husrannsakan samt att hon sida vid sida med maskerade AFA-aktivister deltog i en vänsterextrem 1 maj-demonstration förra året.

Vänsterextrem propaganda från Selmqvists hem.

Bjurströmer Almgren var mer pratsam i sitt förhör och pratade i nästan 30 minuter med åklagaren och förnekade att han var aktiv vänsterextremist. I korthet var hans version att han hade fått vapnet av en kompis som numera är död och bakom ryggen på Selmqvist gömt det i hennes förråd eftersom han inte visste vad han skulle göra med pistolen. Sammanfattningsvis kan man säga att Bjurströmer Almgrens strategi verkar ha varit att ensam ta på sig ägarskapet av det illegala vapnet och samtidigt tona ner allvaret i brottet.

Bjurströmer Almgrens förhör kan höras nedan: