Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kriminalvårdschefen Ulrika Velasquez Gustafsson (V) hjälpte sin son – vänsterterroristen Dennis Miraballes

Av Redaktionen, 2016-08-24
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Aftonbladet avslöjade idag att en chef inom Kriminalvården fick 900 000 kr för att säga upp sig från sitt jobb efter att hon utnyttjat sin position för att hjälpa sin grovt kriminelle son som avtjänade ett fängelsestraff. Nordfront avslöjar här namnen och vänsterkopplingen som Aftonbladet valt att mörklägga.

vem-vare-460x253

Aftonbladet har idag avslöjat att en kvinnlig chef inom Kriminalvården köptes ut av myndigheten efter att det framkommit att hon misskött sitt jobb. Tidningen skriver följande:

Det var i slutet av 2014 som den högt uppsatta Kriminalvårdschefens agerande avslöjades efter att bland annat sonens brev till och från anstalten granskats.

En större utredning tillsattes, och man fann bevis för att chefen under lång tid fungerat som kontakt mellan den fängelsedömde sonen och det kriminella nätverk, inom vilket han har en ledande postiton. Sonen hade nämligen tillstånd att ringa till sin mamma, och det var det tillståndet som enligt myndigheten utnyttjades för att tala med personer för vilka telefontillstånd hade nekats. Hon ska enligt utredningen även haft besök i sin bostad av personer med koppling till den kriminella organisationen.

Kriminalvården varslade den kvinnliga chefen om uppsägning i januari 2015, men ändrade sig redan i februari samma år och gav henne istället 900 000 kronor i utbyte mot att hon frivilligt sade upp sig från sitt jobb.

Varken Kriminalvården eller den kvinnliga chefen har velat kommentera hur myndigheten försökte sopa oegentligheterna under mattan och gjorde sig av med en chef som uppenbarligen misskött sig. Utredningen som Kriminalvården gjorde kom fram till att chefen medvetet brutit mot myndighetens regler och läckt information om Kriminalvårdens säkerhetsorganisation. Vidare har kvinnan försökt påverka kollegor inom Kriminalvården när dessa skulle fatta beslut om hennes son.

Möt vänsterextremisterna som Aftonbladet skyddar
I artikeln på Aftonbladet står endast att ”sonen” är med i ett ”kriminellt nätverk” och är dömd för ”allvarliga brott med politiska motiv”. Nordfront kan avslöja att sonen är ingen mindre än Dennis Miraballes och kriminalvårdschefen är hans mor, Ulrika Velasquez Gustavsson, som 2010 ställde upp som kommunkandidat åt Vänsterpartiet.

Dennis Miraballes - ledande medlem i RF.

Dennis Miraballes har smeknamnet ”miniballen” och antagligen ett överskott av kromosomer.

Redan förra året kunde Nordfront avslöja att Miraballes inte längre tilläts ringa oövervakade samtal till sin mor då hon hade låtit honom prata med personer som Kriminalvården förbjudit honom från att prata med, vilket alltså var en av sakerna som fick Kriminalvården att förmå Miraballes mor att säga upp sig från sitt jobb.

Här sitter Ulrika Velasquez Gustavsson bredvid Adam Heivert Taylor som också var aktiv i Revolutionära Fronten. Bilden togs på en rättegång där ett antal medlemmar i den vänsterextrema terrorgruppen åtalades.

Dennis Miraballes var tidigare aktiv i Revolutionära Fronten som lades ned i september förra året, då Miraballes fortfarande avtjänade sitt straff. Efter fängelsestraffet har dock Miraballes fortsatt sin kriminella bana och dömts för brott mot knivlagen, vilket skedde på en rättegång till en ”kamrat” och tyder på att han fortsatt sin vänsterextrema bana inom AFA.

Under tiden i fängelset betedde sig Miraballes labilt och han genomförde också ett misslyckat rymningsförsök på en permission. Under det misslyckade rymningsförsöket försåg andra vänsterextremister Miraballes med en kniv som han använde för att hota de två personerna från Kriminalvården som övervakade honom.

Hur kunde Miraballes vänsterextrema kamrater veta exakt var och när Miraballes skulle ha permission när Kriminalvården ansträngde sig för att bryta hans kommunikation med Revolutionära Fronten? Vem inom Kriminalvården kan ha sympatiserat både med vänsterextremism och Miraballes som person och ha agerat läcka? Antagligen ingen mindre än Ulrika Velasquez Gustavsson som tidigare blivit påkommen med just samma sak och sedermera kom att belönas med nästan en miljon kronor av Kriminalvården, trots att hon sannolikt utsatte två kollegor för direkt livsfara genom sin opålitlighet.

Källa:
Kriminalvårdschef hjälpte fängelsedömde sonen – slapp sparken och fick avgångsvederlag


  • Publicerad:
    2016-08-24 20:25