Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ledare för Revolutionära fronten försökte rymma

Av Redaktionen, 2015-04-11
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTEREXTREMISM. En vänsterextremist som med största sannolikhet är Dennis Miraballes försökte nyligen att rymma genom att hota två kriminalvårdare med kniv under en permission. Rymningsförsöket misslyckades dock och kommer rimligtvis resultera i ett längre fängelsestraff.

Miraballes

Dennis Miraballes trivs inte så bra i fängelse och är antagligen vänsterextremisten som försökte rymma tidigare den här veckan.

Vid 12:30-tiden i tisdags försökte en vänsterextremist, som i media beskrivs som en ledare inom Revolutionära fronten, att rymma under en permission i Trelleborg.

Mannen är 24 år och två andra män ska under en promenad ha försett honom med en kniv som mannen sedan använde för att hota kriminalvårdarna som övervakade permissionen.

— De två personerna försvinner direkt från platsen efter det, säger Nils Norling, pressinformatör vid Skånepolisen.

24-åringen försökte också fly från platsen men misslyckades och övermannades av kriminalvårdarna som sedan tillkallade polis.

— En av våra intagna gjorde ett försök att rymma. Han försökte springa ifrån dem. Det var ingen fara för allmänheten. Det var ett rådigt ingripande från den medföljande personalen på ett vaket sätt, säger Micael Johansson, tillförordnad anstaltschef på Fosie i Malmö där 24-åringen är intagen.

Vänsterextremisten är nu misstänkt för hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen. Polisen uppger också att personerna som försåg honom med kniven kanske kommer bli misstänkta för främjande av flykt.

Eskilstuna-Kuriren har skrivit en artikel om rymningsförsöket, men som ofta är fallet när media rapporterar om vänsterextremister har informationen gjorts svårtillgänglig för allmänheten genom att artikeln gömts bakom en betalvägg.

Allt pekar på Dennis Miraballes
Medias beskrivning av mannen, hans ålder och anstalten som straffet avtjänas på pekar på att personen som misslyckades med sitt rymningsförsök är Dennis Miraballes.

Miraballes, som är 24 år och tidigare har varit en av de ledande och drivande medlemmarna i Revolutionära fronten, avtjänar just nu ett fängelsestraff på två år och åtta månader för försök till mordbrand, olaga hot samt skadegörelse. För närvarande sitter Miraballes på Fosie-anstalten och tidigare hade han kunnat få villkorlig frigivning sent i november i år, men i och med rymningsförsöket kommer det nog dröja längre än så innan Miraballes blir en fri man igen.

Nordfront har tagit del av papper från Kriminalvården som visar att Miraballes inte trivs i fängelset, vilket skulle kunna förklara rymningsförsöket i tisdags. När Miraballes befann sig på anstalten i Kirseberg, som också ligger i Malmö, kontaktade han personalen och sa att han hade tankar på att skada sig själv, varför han blev placerad på observationsavdelning där han stod under ständig uppsyn. Vid ett annat tillfälle var Kirseberg tvungna att ge honom permission efter att en akutläkare menade att Miraballes måste skickas på psykisk bedömning hos läkare utanför anstalten.

Miraballes har också placerats i avskildhet då han blev våldsam och vandaliserade sin egen cell efter att han meddelats ett negativt domslut. Kort därefter beslutades också att Miraballes skulle förses med handfängsel när han transporteras inom anstalten då han bedömdes vara labil.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare skrivit en annan artikel som också är låst, men med största sannolikhet handlar om Miraballes och hans flickvän Nikie Hallenberg (som också dömts för brottslighet som skett i Revolutionära frontens namn). I den artikeln skriver tidningen att RF-ledaren ”får inte prata i telefon med sin flickvän av säkerhetsskäl”. Dokumenten från Kriminalvården visar också att Miraballes mått psykiskt dåligt då han inte fått träffa sin flickvän samt att Kriminalvården till slut gav med sig men endast beviljade övervakade besök, vilket också skulle kunna tänkas förklara rymningsförsöket.

Enligt samma papper ska Miraballes tidigare ha talat om att rymma och uttryckt sig i stil med ”skall jag behöva rymma för att få träffa folk från utsidan?”

Nordfront har tidigare avstått från att nämna att Miraballes mor – Ulrika Velasquez Gustavsson som 2010 ställde upp som kommunkandidat åt Vänsterpartiet – arbetar inom kriminalvården. Detta är dock relevant att nämna nu då Miraballes inte längre tillåts ringa oövervakade samtal till sin mor då hon har låtit honom prata med personer som kriminalvården förbjudit honom från att prata med.

Frågan är om Fosie-anstalten varit mindre restriktiv än Kirseberg tidigare var när det gäller Miraballes kommunikation med omvärlden och om detta kan ha lett till att han lyckats kontakta bekanta på utsidan och förmått dem att lämna över en kniv till honom på hans permission.

Avslutningsvis kan Nordfront avslöja att Miraballes i sin ensamhet i fängelset kan ha kommit på bättre tankar och kanske vill lämna den vänsterkriminella miljö han nu tillhört i många år. Miraballes ansökte nämligen om tillstånd för att få ringa Fryshusets avhopparverksamhet och fick sin ansökan beviljad.


  • Publicerad:
    2015-04-11 16:59