KULTURMARXISM. Streamingtjänsten ”Disney+” raderar klassiska barnfilmer som DumboPeter Pan, och Aristocats med hänvisning till scener som kan tolkas som ”rasistiska”. 

De klassiska barnfilmerna Aristocats och Dumbo. Foton: Twitter.

Disneys egna streamingtjänst, ”Disney+” har raderat bland annat barnfilmerna Dumbo, Peter Pan och Aristocats efter att man upptäckt scener som man påstår är ”rasistiska”.

Det judiska filmbolaget har genomfört en ”innehållsgranskning” av flera filmer, som man menar att dessa tecknade filmer har brutit mot. Redan i höstas lade man in varningar om ”rasistiskt innehåll” i filmerna Lady och Luffsen och Dumbo.

Man har bland annat pekat på att indianer som har funnits med i filmen Peter Pan har blivit kallade ”Redskins”. I Aristocats fall gnäller man över att en katt vid namn Shun Gon försöker efterlikna en asiat med sneda ögon och stora tänder. Dumbo är förstås också rasistisk menar man, det finns nämligen en grupp sjungande kråkor med i filmen, som man menar är kränkande mot afrikaner.

Beslutet att radera barnfilmerna har tagits av en grupp ”externa experter”, som har granskat klassikerna. De skulle se om filmerna hade innehåll som ”representerade en global publik”.

Många föräldrar har chockats och förargats över censuren. En förälder säger till The Daily Mail:

Jag ville titta på Peter Pan med min dotter, men jag kunde inte hitta den någonstans. Då insåg jag att den försvunnit och tagits bort från barnens konton. Jag blev chockad.

Filmerna har än så länge bara raderats från barnkonton på streamingtjänsten, men konton avsedda för vuxna kan fortfarande se filmerna. De filmer som ”expertgruppen” inte tycker om beläggs där med en orwelliansk varningstext som lyder:

Detta program innehåller negativa skildringar och / eller misshandel av människor eller kulturer. Dessa stereotyper var fel då och är felaktiga nu.

Istället för att radera detta innehållet, vill vi visa upp dess skadliga påverkan, lära oss av det, och starta debatt för att skapa en mer inkluderande framtid tillsammans.

Vi kan inte förändra det förflutna, men vi kan erkänna det, lära från det och gå vidare tillsammans för att skapa en framtid som vi idag bara kan drömma om.

Filmbolaget grundades en gång i tiden av den judemedvetna tysk-amerikanen Walt Disney. Disney var upphovsman till mängder av tecknade filmer som uppskattas av generation efter generation. Han var också en aktiv motståndare till det judiska inflytandet av Hollywood.

Idag ägs The Walt Disney Company ironiskt nog av juden Bob Iger.


  • Publicerad:
    2021-01-24 19:45