SPORT Tennisstjärnan Novak Djokovic fortsätter att vägra ta coronavaccinet, trots att han kan missa US Open.

Tennissäsongen är igång och den prestigefyllda tävlingen US Open – som hålls i augusti – börjar närma sig. Den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic tänker ändå inte ta något vaccin.

Serben fick uppmärksamhet förra året då han vägrade att ta någon av vaccinerna mot covid-19. Detta trots att Australien hade vaccintvång för inträde i landet och att han riskerade att missa tävlingen Australian Open.

I maj tävlade Djokovic i Frankrike och idag inleddes tävlingen Wimbledon i England, där man inte kräver vaccinbevis. I USA däremot måste man fortfarande vara vaccinerad för att få inträde i landet.

— Jag får vänta och se. Jag skulle gärna åka till USA, men i dagsläget är det inte möjligt. Det är inte så mycket jag kan göra, det är upp till den amerikanska regeringen att besluta om de ska tillåta ovaccinerade människor att åka in i landet, säger Djokovic under en pressträff.

På fråga från en journalist om han helt har uteslutit att vaccinera sig innan tävlingen, svarar Djokovic ja.

Han är dessutom kritisk till att ryska och vitryska spelare portas från tävlingarna.

— Jag kan inte säga att jag är helt med på att förbjuda ryska tennisspelare, vitryska tennisspelare, från att tävla på obestämd tid. Jag ser inte hur de har bidragit till något av det som händer. Jag tycker inte det är rättvist.