ÖSTERRIKE En media-läkare i Österrike har begått självmord efter kritik. Läkaren gjorde sig känd för att ha förespråkat vaccintvång och drakoniska restriktioner.

Lisa-Maria Kellermayr var en allmänläkare som under corona-pandemin gjorde sig känd i österrikisk media. Hon ska där ha varit en stark förespråkare av vaccintvång och hårda restriktioner för alla österrikare.

På grund av detta har hon mött massiv kritik från folk på sociala medier, enligt Dagens Nyheter innefattar det även dödshot.

I fredags hittades Kellermayr död inne på sin gamla läkarmottagning, som hon stängde igen en månad tidigare. Polisen misstänker att hon har begått självmord. Upptäckten sägs ha väckt starka reaktioner i landet.

Läkaren har tidigare sagt att österrikiska polismyndigheten inte har tagit hoten emot henne på allvar. Enligt medie-uppgifter ska Kellermayr ha skrivit ett avskedsbrev, där hon upprepar detta.

I januari i år röstade Österrikes parlament igenom en lag om att alla medborgare var tvugna att ta något av vaccinerna mot Covid-19. Lagen beskrevs som tyrannisk och möttes av demonstrationer med hundratusentals deltagare över hela landet. Regeringen fick backa om vaccintvånget redan i mars.