UTRIKES Österrikes parlament har idag godkänt tvångsvaccinering mot coronaviruset.

Det har länge varit tal om att Österrike planerat införa tvångsvaccinering mot coronaviruset. Detta då nästan 30 procent av befolkningen valt att inte vaccinera sig.

Nu har detta klubbats igenom i landets parlament. Med 137 röster mot 33 godkändet förslaget. Enbart landets ”ytterhögerparti”, det vill säga FPÖ, röstade nej.

Den som fortsätter vägra vaccinera sig mot influensan kommer från och med mitten av mars tvingas betala upp till 3 600 euro i böter. Detta gäller alla vuxna, med undantag för gravida kvinnor och de som absolut inte kan av medicinska skäl. Dessutom ska denna böter kunna utdelas som mest fyra gånger per år och person.

FPÖ:s partiledare Herbert Kickl varnade inför omröstningen om att tvångsvaccinering öppnar upp för totalitarism i Österrike och meddelade att han kommer trotsa lagen och vägra vaccinera sig.

Landets kansler, kristdemokraten Karl Nehammer, menar dock att tvångsvaccination är vägen till frihet:

— Vaccination är en chans för vårt samhälle att uppnå bestående och kontinuerlig frihet, då viruset inte längre kan begränsa oss, sade han på en presskonferens under dagen.

För att ge ytterligare skäl för medborgarna att låta sig vaccineras kommer staten lotta ut presentkort om 500 euro enbart till vaccinerade.