BROTT En man har avlidit efter att ha blivit skjuten i Växjö. Ungefär samtidigt sökte en skottskadad man upp en polispatrull i Gävle.

I natt har det skjutits i Växjö och i Gävle. I Växjö avled den skottskadade mannen, medan den man som sköts i Gävle på egen hand kunde uppsöka en polispatrull.

I notisen om skjutningen i Växjö skriver polisen följande:

Klockan 03.37 inkommer samtal om skottlossning i Växjö. När polis anländer till platsen anträffas en mycket allvarligt skadad person. Identiteten på den anträffade personen är för närvarande okänd. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning och utredningsåtgärder vidtas på platsen.

Notisen uppdateras senare med information om att mannen avlidit. Under eftermiddagen meddelas att en misstänkt gärningsman gripits. Brottsrubriceringen är mord.

Gävle-händelsen beskrivs enligt följande:

Klockan 01.54 påträffade en polispatrull en man som blivit skjuten. Målsäganden fördes till sjukhus av polis. Oklart skadeläge. En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Polisen genomför nu diverse utredningsåtgärder.

Den skottskadade 25-åringen ska ha blivit skjuten inne i en snabbmatsbutik i stadsdelen Söder. Ingen person är gripen i ärendet.