SKJUTVÅLDET I Uddevalla inleddes valdagen tidigt med en våldsam skottlossning riktad mot en bilfirma med stora materiella skador som resultat.

Det var i stadens Herresta-område som en bilfirmas huvudbyggnad samt tre fordon parkerade invid den vid 2-tiden på natten helt bortom det pågående storpolitiska spelet i landet träffades av cirka 70 skott. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen, men skadegörelsen på byggnad och fordon rapporteras vara omfattande.

En utredning om grovt vapenbrott och grov skadegörelse har inletts, men ingen misstänkt har ännu gripits. Polisen har spärrat av en område kring brottsplatsen och har tidigare uppgivit att man inväntar en ”eventuell” tekniker från Göteborg. Skottlossningen tros enligt Aftonbladet vara relaterad till ”grov organiserad brottslighet”. Lars Ström jourhavande förundersökningsledare, vill dock inte uttala sig i frågan.

— Det är något som vi varken utgår ifrån eller utesluter, säger han till tidningen, och hänvisar till en teknisk undersökning som nu uppges äga rum under måndagen.