INRIKES Efter att ha uttalat sig om de invandrarmobbar som gick till attack mot polisen under påskhelgen portas nu Kristdemokraternas partiledare från Ellegalan.

Efter de uppmärksammade invandrarkravallerna mot polisen i bland annat Örebro och Malmö, som följde i kölvattnet efter den danske politikern Rasmus Paludans koranbränningar, skrädde inte Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch orden om sin syn på dessa invandrarmobbar.

I ett uppmärksammat uttalande i Ekots lördagsintervju den 23 april sade hon följande:

— Vi har minst 100 skadade poliser och den stora frågan som borde ställas är: ”Varför har vi inte minst 100 skadade islamister, 100 skadade kriminella, 100 skadade upprorsmakare?”

Efter detta uttalande portas hon nu från Elle-galan. Jennie Knutsson, kommunikationschef för galan, menar att ”Elles värderingar står för mångfald och mot våld i alla dess dimensioner”.

”Orsaken är uppmärksamheten snarare än själva uttalandet”

Men enligt Kristdemokraterna portas Busch på grund av ”turbulensen efter sin medverkan i lördagsintervjun”.

I år leds Elle-galan av SR-profilen och vänsterextremisten Kakan Hermansson, som kritiserats för att tidigare ha twittrat med polishatsmantrat ACAB, som står för ”All Cops Are Bastards”.

Efter tweeten gjorde hennes chef Lotta Mossberg, ansvarig utgivare för Morgonpasset i P3, ett uttalande, där kanalen tar avstånd från ”Kakans” uttalande. Men till skillnad från Ebba Buschs uttalande, tycks inte Elle ha några problem med SR-profilers uppmaningar till polishat.

Kakan Hermansson har också tidigare twittrat:

Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv.