INRIKES. Ebba Busch Thor är överens med Jimmie Åkesson och vill nu även hon införa ett organisationsförbud mot Nordiska motståndsrörelsen. Detta är dock någonting som varit på tapeten tidigare och då har man kommit fram till att åsikter och organisationer inte ska vara olagliga.

Ebba Busch Thor – sionist och svenskfientlig förbudsivrare.

Kristdemokraternas (KD) partiledare Ebba Busch Thor medverkade i torsdagskvällens sändning av Aktuellt där hon debatterade med journalisten Janne Josefsson angående ett eventuellt organisationsförbud mot Nordiska motståndsrörelsen. Busch Thor berättade bland annat att hon vill förbjuda samröre med organisationen.

— Om man är man med och bidrar till kriminella, våldsbejakande organisationer då måste samhället slå ner på det. Vi vill förbjuda deltagande i kriminella organisationer, sade Busch Thor.

Ett organisationsförbud har även diskuterats tidigare, men då har dock yttrande- och föreningsfriheten vägt tyngre. Slutsatsen har varit att det endast är handlingar som ska vara olagliga, inte åsikter eller organisationer.

Men yttrande- och föreningsfrihet är någonting som Bush Thor själv inte tycker ska tillämpas på dem som hon anser inte har ”rätt” åsikter. Hon väljer också att gå samma väg som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nyligen gjorde genom att också kalla Motståndsrörelsen för en ”terrororganisation”.

— Just nu står föreningsfriheten högt i kurs och det ska den fortsätta göra men den finns ju inte till för att värna och möjliggöra för terrororganisationer. Här måste det ske en skärpning. Vi måste hitta ett sätt att begränsa deltagandet i våldsbejakande extremism, fortsatte Busch Thor.

Josefsson höll däremot inte alls med, utan tyckte istället att Busch Thors förslag var skrämmande. Josefsson förtydligade även att KD:s förslag i praktiken innebär ett åsiktsförbud, vilket är ett stort hot mot landets yttrandefrihet.

— Det är handlingarna som måste beivras och inte åsikterna. Nu är ni två partiledare som föreslår det här. Det är allvarligt och det hotar yttrandefriheten. Som journalist och publicist blir jag mörkrädd, sade Josefsson.

Källa:
Busch Thor: ”Vi vill förbjuda deltagande i kriminella organisationer”


  • Publicerad:
    2017-09-30 06:30