ANTIRASISM. Universitet i skotska Edinburgh har fått hård kritik på grund av att man upplåter en konferens med ”antirasistisk” agenda under vilken inga vita människor får ställa några frågor. Enligt en skotsk antirasist är konferensen i verkligheten inte antirasistisk alls utan ”grovt rasistisk”.

Organisationen ”Resisting Whiteness”, som beskriver sig själva som en organisation som är till för svarta personer som är bögar och transor, har anordnat en antirasistisk konferens vid Edingburghs universitet i Skottland. Konferensen har fått kritik eftersom inga vita får ställa några frågor under den – kritik som ”Resisting Whiteness” verkar ställa sig oförstående inför.

— Vi kommer inte att ge mikrofonen till någon vit person under konferensen, inte på grund av att vi tror att vita människor inte har någonting att bidra med till diskussionen utan för att vi vill förstärka de färgades röster, säger en representant för organisationen.

Det kommer också att finnas två ”säkra utrymmen” på konferensen – ett av dem får inte vita personer något tillträde till.

Den vita antirasisten Jane McColl från Glasgow har reagerat starkt över vad som gäller på denna konferens. Hon menar att de som arrangerar den är extremister, och att deras handlingar gör att de förringar vita människor enbart på grund av deras hudfärg.

— Tänk er om icke-vita hade förbjudits att ställa frågor, eller om de inte hade fått tillgång till ett rum på grund av att de inte hade vit hudfärg, säger hon också.

Källor:
University of Edinburgh is accused of ’blatant racism’ for hosting an equality conference where white people are BANNED from asking questions
Inga vita får ställa frågor under antirasistisk konferens


  • Publicerad:
    2019-10-02 19:30