UTRIKES. Donald Trumps kommande besök i Pittsburgh stöter på patrull från judiska aktivister.

Efter helgens dödsskjutning i en synagoga i Pittsburgh har Donald Trump planerat in ett besök i staden tillsammans med sin fru Melania, dottern Ivanka samt hans judiske svärson Jared Kushner.

Trump stöter dock på patrull från flera judiska ledare i Pittsburgh. Dessa har nämligen skrivit ett kravbrev till presidenten med en rad punkter som han först måste uppfylla innan de kan välkomna honom.

Bland annat måste han ”helt ta avstånd från vit nationalism”, alltså att vita ska ha rätt att existera i egna hemländer. Han ska även sluta med att sikta in sig på och utsätta minoriteter (muslimer, HBTQ-folk, ickevita samt personer med funktionsnedsättningar) för fara. Slutligen ska han sluta angripa invandrare.

Trump deltog under gårdagen i en intervju med Fox News där han för att bevisa att han inte kan ha inspirerat till skjutningen i Pittsburgh nämnde att han tilldelats ett pris av Benjamin Netanyahu för att han flyttade USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Han nämnde också att den misstänkte gärningsmannen inte höll med honom politiskt utan såg Trump som en Israel-vän. Se intervjun här:

Källor:
Letter to President Trump from Pittsburgh Jewish Leaders
President Trump goes one-on-one with Laura Ingraham


  • Publicerad:
    2018-10-30 15:25