FRANKRIKE. I Frankrike pågår det just nu en häftig debatt om afrikaniseringen och islamiseringen av landet. Författare, journalister och afrikanska affärskvinnor har gett sig in i bråket.

Det pågår just nu en hätsk offentlig debatt i Frankrike. Det hela tog sin början med att den franske författaren Éric Zemmour påpekade för den afrikanske affärskvinnan Hapsatou Zy att hennes namn inte är franskt.

Den så kallade allvarliga incidenten följdes av en tv-debatt där journalisten Charlotte d’Ornellas mötte Hapsatou Sy. Ämnet för debatten var afrikaniseringen och islamiseringen av Frankrike.

Hapsatou Sy lovordade ”mångfalden”, vilket fick d’Ornellas att svara:

— Vi kan inte jämföra Bretagne och Senegal. När du går till Château-Rouge så finns där en kulturell afrikanisering, när vi går till vissa områden, där alla kvinnor är beslöjade, så finns där en islamisering av landskapet.

Ingen tycks veta exakt hur många muslimer det bor i Frankrike. Den officiella siffran är dock sex miljoner, vilket innebär att nio procent av landets invånare utgörs av muslimer. Frankrikes afrikaner är dock inte alla muslimer, vilket innebär att antalet rasfrämlingar i landet är högre än blott nio procent.

Källa:
“France is being Islamised and Africanised” – Journalist


  • Publicerad:
    2018-09-25 06:30