FRANKRIKE. Det visar sig nu att en officer i det franska gendarmeriet inte får en gata uppkallad efter sig i Marseille eftersom det kan kränka muslimer.

Den franska officern i gendarmeriet, Arnaud Beltrame, dog den 24 mars 2018 efter att han bytte plats med en gisslan som muslimen Radouane Lakdim tagit i arrondissementet Carcassone, närmare bestämt i kommunen Trèbes.

Det hela började med att Lakdim sköt ett par personer i en stormarknad i Trèbes och tog en kvinna i gisslan. Officer Beltrame lyckades då byta plats med kvinnan, som han därmed räddade livet på, men blev själv senare knivhuggen och skjuten till döds.

Det föreslogs att en gata i Marseille skulle uppkallas efter Arnaud Beltrame. Vänstern i staden motsatte sig först idéen med förklaringen att gatan inte var god nog. Senare erkände de dock att anledningen var att en stor del av Marseilles invånare kan tolka det som en provokation.

Källa:
French hero, who sacrificed himself to save a hostage from an Islamist, won’t have a place named after him as ‘it may offend Muslims’


  • Publicerad:
    2018-10-16 10:45