MUSIK Årets mest streamade låt på Spotify är Kan inte gå med Falubandet Bolaget.

Allt fler svenska ungdomar börjar lyssna på så kallad epadunk framför hiphop. Det bekräftas av färska siffror från Spotify om årets mest streamade låtar i Sverige. På första plats finner vi nämligen Falubandet Bolaget med låten Kan inte gå.

Siffrorna från Spotify visar att musik gjord i Sverige ökar. Johan Seidefors på Spotify säger till Sveriges Radio att detta till stor del beror på att svensk hiphop fortfarande går bra, men att det också handlar om den nya musiken för svenska ungdomar.

— Det som kommit till lite från sidan, som inte alls fanns på samma sätt förra året är den här nya genren som man kan kalla för epamusik, eller epadunken, som illustreras väldigt fint av att Bolaget, som är frontfigurer för den här musikgenren, är etta på listan i år, säger Johan Seidefors.

Epadunk är en ny och snabbt växande genre med bastung musik som passar att spela i epa- och a-traktorer. Texterna handlar ofta om alkohol och bilar, så även Bolagets låt Kan inte gå som alltså nu toppar listorna. Bland banden finns också inslag av satir.

Det som också är speciellt är att musiken framförs av just svenska ungdomar som sjunger om sin egen vardag.

Även i Norge går denna musik framåt där artisten Ringnes-Ronny är en frontfigur. Han har slagit igenom stort i Norge men också i Sverige.