USA Epsteins pilot har under Ghislaine Maxwells rättegång börjat namnge personer som flög i den judiske affärsmannens pedofilflygplan.

I skrivande stund pågår rättegången mot Ghislaine Maxwell som är åtalad för människohandel. Maxwell, som själv är dotter till en judisk mediemogul, anklagas för att ha hjälpt sin tidigare partner, den judiske pedofilen Jeffrey Epstein, att prostituera unga kvinnor.

Under rättegången som inleddes i måndags har Epsteins pilot Larry Visoski kallats som vittne. Visoski bekräftar många av de uppgifter som tidigare figurerat gällande vilka kända och mäktiga män som flugit i Epsteins plan som informellt blev känt som ”Lolita Express”. Ex-presidenten Donald Trump är en av personerna Visoski under ed påstått flög i Epsteins flygplan.

— Jag minns definitivt president Trump, men inte många personer associerade med honom, sa Visoski enligt Daily Mail som rapporterat om rättegången.

Påståendet om Trump backas dessutom upp av tidigare ej offentliggjorda flygdokument som bekräftar att Trump 1997 flög från Palm Beach till Newark i Epsteins flygplan.

Daily Mail skriver dock att Trump senare bröt kontakten med Epstein just på grund av dennes olämpliga beteende runt kvinnor:

Trump och Epstein kände varandra under 1900-talet när de båda var New York-playboys och framgångsrika entreprenörer. Det har tidigare rapporterats att Trump 1997 flög på Epsteins plan från Palm Beach, där båda hade hem, till Newark. Epstein sägs också ha flugit på ett av Trumps privatplan.

Den goda relationen förstördes när Epstein stötte på en ung flicka på Mar-a-Lago, Trumps klubb i Palm Beach, under tidigt 2000-tal, innan Epstein dömdes för att ha organiserat barnprostitution.

Epstein dog 2019 då han satt i fängelse i väntan på en ny rättegång och många har spekulerat i att han inte tog livet av sig utan mördades då mäktiga personer inte ville att han skulle prata ut om vilka som flugit i hans flygplan och varit gäster på hans lika ökända ö. Trump som fortfarande var president när Epstein dog uttryckte själv tvivel kring hur dödsfallet gick till och önskade Maxwell lycka till på ett något förvirrat sätt.

När Trump uttalade sig om Maxwell kallade han Epstein för hennes ”pojkvän”. Enligt Visoskis vittnesmål under den nu pågående rättegången var förhållandet mellan Epstein och Maxwell ”mer personligt än affärsmässigt”, men piloten sa också att han ”inte skulle beskriva det som ett romantiskt förhållande”.

Andra utpekade personer

Förutom Trump pekar Visoski ut ett flertal personer som ska ha flugit med honom i Epsteins plan. Bland de utpekade finns den gamle demokratiske presidenten Bill Clinton, prins Andrew från Storbritannien och den homosexuelle skådespelaren Kevin Spacey som själv fick sin karriär förstörd när det 2017 framkom uppgifter om att han gjort ovälkomna närmanden mot väldigt unga män.