PEDOFILI Den judiska pedofilen Ghislaine Maxwell döms till 20 års fängelse för sexhandel efter att pedofilhärvan avslöjats.

Ghislaine Maxwell döms slutligen till 20 års fängelse för sexhandel efter den utdragna rättsprocessen mot henne och ex-mannen Jeffrey Epstein, som påstås ha hängt sig själv i häktet 2019.

Åklagaren yrkade på 30-55 års fängelse för Maxwell, men domen slutade vid 20 års fängelse, samt att hon ska betala 750 000 dollar i böter.

Det judiska pedofilparet ska under flera år ha sexuellt utnyttjat unga flickor och fört dem till en privat ö kallad ”pedofilön”. Det finns också misstankar om att andra rika kändisar och makthavare ska ha deltagit på ön.

Enligt boken Epstein: Dead Men Tell No Tales, skriven med medverkan av bland andra den judiske affärsmannen Ari Ben-Menashe, var Epstein och hans medbrottsling Ghislaine Maxwell dessutom spioner för Israel och dess underrättelsetjänst Mossad.

Vittnesmål från en del av flickorna som utsattes av Epstein och Maxwell berättar om hur de hånades för att de var icke-judar. De ska bland annat ha blivit kallade ”smutsiga gojer”.