UTRIKES. Socitetsjudinnan Ghislaine Maxwell åtalas nu för människohandel och för att ha deltagit i att manipulera en då 14-årig flicka till att ha sex med pedofilen och miljardären Jeffrey Epstein.

Bild av Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell: Videoskärmbild från Youtube.

The New York Times rapporterar att federala åklagare på måndagen åtalade judinnan Ghislaine Maxwell för trafficking genom att ha utsatt en 14-åriga flicka för grooming, lockat henne till sexuella övergrepp som utförts av mångmiljardären och juden Jeffrey Epstein.

Enligt handlingar från domstolen ska Maxwell eller personer i hennes närhet ha betalat flickan pengar i samband med ett flertal övergrepp som begicks i Epsteins hus i Palm Beach i Florida mellan 2001 och 2004. Flickan ska bland annat ha förmåtts massera Epstein naken.

Maxwell anklagas också för att tillsammans med Epstein ha förmått flickan att i sin tur rekrytera fler unga brottsoffer till Epsteins pedofilnätverk.

Därmed växer Maxwells roll i härvan. Hon står redan sedan tidigare åtalad som misstänkt för medhjälp till pedofilen Epstein i flera fall av grooming, rekrytering och sexuellt utnyttjande av unga flickor. Men nu åtalas hon alltså själv för trafficking, alltså människohandel.

Åtalet kommer nästan nio månader efter att Maxwell arresterades i New Hampshire efter en årslång jakt. Hon har sedan dess vid upprepade tillfällen nekats borgen, då hon bedöms som flyktbenägen.

Jeffrey Epstein hittades hängd i sin cell i augusti 2019, en månad efter att han arresterats misstänkt för sexuellt utnyttjande av ett stort antal flickor och kvinnor från sina bostäder på Manhattan, i Palm Beach och på sin privata ö, Little Saint James.


  • Publicerad:
    2021-03-30 10:00