UTRIKES. En ny stämningsansökan riktas nu mot den amerikansk-judiske miljardären och pedofilen Jeffrey Epsteins dödsbo för bland annat trafficking och sexhandel med barn, en del så unga som tolv år.

Den avlidne juden Jeffrey Epsteins dödsbo stäms nu och åklagaren vill konfiskera miljardärens privata ö, Little St. James, på grund av att den använts i brottslig verksamhet.

Den judiske pedofilen Jeffrey Epstein åtalades i juli 2019 för sexuellt utnyttjande av tiotals kvinnor och flickor i New York och Florida och greps. Den 10 augusti ska han ha hängt sig i häktet innan han kunde ställas inför rätta. 

Omedelbart efter Epsteins död uppstod starka tvivel om uppgifterna. Ett foto av pedofilens lik som publicerades uppvisade exempelvis olikheter mot tidigare foton på honom.

Andra menade att Epstein säkert var död, men att det var tveksamt att det skulle röra sig om ett självmord, utan snarare om ett mord för att förhindra att han avslöjade de mäktiga personer som ingått i hans pedofilnätverk.

Dokument som offentliggjordes bara dagen innan Epsteins död avslöjade ytterligare anklagelser mot honom, bland annat om att han skulle ha sålt unga flickor till bland andra Storbritanniens prins Andrew, miljardären Glen Dublin och New Mexicos tidigare guvernör Bill Richardson.

Flickor har även anklagat honom för att ha sålt dem till ytterligare en prins, ett annat lands president, en ”välkänd premiärminister” och en berömd fransk hotellägare, rapporterade RT.

Nu växer härvan ytterligare när chefsåklagaren Denise George på Jungfruöarna i en inlaga till rätten hävdar att Epstein genom ett nät av skalbolag organiserade och dolde en sexhandel, där flera hundra kvinnor och flickor ner till tolv års ålder ska ha utnyttjats.

Tidningen Miami Herald rapporterar att dessa ska ha förts till miljardärens privata ö, Little St. James, och enligt åklagaren finns det en databas som använts för att kartlägga flickorna. Den ska också innehålla uppgifter som kastar nytt ljus på hur miljardären gått tillväga med sexhandeln.

Epstein ägde ön genom ett nätverk av minst sex bolag, och åklagaren kräver nu att ön, som av dödsboet värderas till motsvarande omkring 900 miljoner kronor, ska konfiskeras på grund av att den använts i brottslig verksamhet.

Anklagelserna mot Epstein inbegriper nu trafficking, sexhandel, tvångsarbete och andra brott, förklarade åklagare George på en presskonferens.

Eftersom Epstein avled i höstas riktas stämningsansökan mot hans dödsbo.

Enligt boken Epstein: Dead Men Tell No Tales, skriven med medverkan av bland andra den judiske affärsmannen Ari Ben-Menashe, var Epstein och hans medbrottsling Ghislaine Maxwell dessutom spioner för Israel och dess underrättelsetjänst Mossad.

Källor:
Virgin Islands allege Jeffrey Epstein trafficked girls as young as 12 as recently as 2018
”Övergreppen pågick ända fram till 2018”


  • Publicerad:
    2020-01-17 17:00