STÄMNING Pedofilanklagelserna i stämningsansökan mot en av boomer-generationens största galjonsfigurer skärps, när käranden nu uppger att hans förmenta övergrepp mot den då nyss 12 år fyllda flickan pågick i månader.

Anklagelser om sexuella övergrepp på minderårig har riktats mot den judiske artisten Robert Allen Zimmerman, mer känd som Bob Dylan.

Enligt anklagelserna förgrep han sig 1965 på en tolvårig flicka i sin lägenhet på Manhattan.

Det var i augusti förra året som en 68-årig kvinna under initialerna J.C. stämde artisten för ”våldtäkt föregången av grooming med alkohol och droger” – vilket han ska ha utsatt henne för 56 år tidigare.

Kvinnan beskriver hur Zimmerman genom försåt fick henne att ta alkohol och droger för att därefter våldta henne.

Med stämningsansökans ord så ”knöt Zimmerman vänskapsband med flickan och etablerade en känslomässig förbindelse med henne”, för att sedan ”utnyttja henne sexuellt i sin lägenhet på Chelsea Hotel i New York City”.

Käranden: ”Pågick i flera månader

Förra veckan förklarade J.C. för Fox News att svarandens övergrepp mot henne inte upphörde efter sex veckor, som synbarligen framgår av stämningsansökan, utan att dessa de facto pågick i flera månader.

Enligt The New York child victims act, en lag som instiftades i kölvattnet av #Metoo, kan preskriberade sexbrott begångna mot minderåriga bli föremål för stämning och behandlas i civilrättsligt mål.

Dylan avisar genom sitt advokatteam samtliga anklagelser mot honom med dessa sammanfattande ord:

Såvitt inte skuld i något fall uttryckligen medges, avvisas samtliga anklagelsepunkter i stämningsansökan.

Dylan är sionist, vilket tydligt framgår i låten Neighborhood Bully från 1982.

Här hyllas det judiska folket och Israels våldshandlingar i Palestina.