#METOO. Den judiske filmproducenten Harvey Weinstein döms till fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Den Hollywoodbaserade judiske filmproducenten Harvey Weinstein har dömts till fängelse för en våldtäkt han begick 2013 samt ett sexuellt övergrepp från år 2006. Domen förkunnades av en jury bestående av sju män och fem kvinnor.

Han kan komma att behöva sitta fängslad i upp till 29 år. Weinstein frias dock från de två grövsta åtalspunkterna som var för sig hade kunnat resultera i en livstidsdom.

Han belades direkt med handklovar och leddes ut ur rättssalen mot fängelset.

Weinstein har hela tiden sagt att han är oskyldig och att de sexuella kontakterna skett med samtycke. Han menade att kvinnorna gått med på dem i utbyte mot att han gynnade deras karriärer.

— Ånger omdöpt till våldtäkt, kallade försvarsadvokaten Donna Rotunno anklagelserna.

Åtalet mot honom kom till efter att han hösten 2017 anklagats för allehanda sexövergrepp av flera kvinnor som han kommit i kontakt med via sitt arbete. Anklagelserna – som kom till ytan efter åratal av spekulationer och rykten – ledde sedermera fram till den så kallade #MeToo-rörelsens snabba uppgång.

Den amerikansk-judiska publikationen The Tablet kallade strax efter att anklagelserna blev medialt uppmärksammade 2017 Harvey Weinstein för en ”i grunden judisk typ av pervo”.

De nämner bland annat att han masturberat i en krukväxt inför kvinnor samt att nästan alla av den judiske filmproducentens anklagare är icke-judar. Beteendet representerar enligt The Tablet en bredare judisk pervers revanschlusta riktad mot majoritetssamhället, något som även avspeglas i den objektivt sett skadliga judiskdominerade porrindustrin.

Källor:
Harvey Weinstein found guilty in landmark #MeToo moment
The Specifically Jewy Perviness of Harvey Weinstein


  • Publicerad:
    2020-02-24 19:20