UTRIKES. En federal domare som nyligen tilldelats ett fall kopplat till den avlidne judiske pedofilen Jeffrey Epstein drabbades på söndagskvällen av ett attentat i hemmet. En pistolman sköt ihjäl hennes son och skadade hennes man kritiskt.

En pistolman, förklädd till FedEx-förare, åkte på söndagskvällen till den federala domaren Esther Salas hem i North Brunswick i amerikanska New Jersey och sköt ihjäl hennes 20-åriga son Daniel Anderl när han öppnade dörren.

Mannen sköt sedan Salas 63-åriga make Mark Anderl flera gånger innan han flydde. Anderl vårdas nu på sjukhus för kritiska skador, dock ska hans tillstånd vara stabilt.

Domaren befann sig enligt uppgifter i källaren under skjutningen och är inte skadad.

Salas tilldelades bara fyra dagar tidigare ett fall som rör penningtvätt och som var kopplat till Deutsche Bank samt den avlidne judiske pedofilen Jeffrey Epstein. Epstein hittades i augusti förra året död efter att han hängt sig i ett lakan i sin cell samtidigt som flera kameror var avstängda och fängelsevakterna somnat.

Mark Salas är en framstående försvarsadvokat som representerat medlemmar av det kriminella gänget Bloods. Han var tidigare åklagare under 10 år.

Efter dådet spekulerades det i vem som egentligen var målet för skjutningen.

Parets vänner berättade att domaren vid ett flertal tillfällen kommenterat sitt arbete som medförde att hon blev ett mål för attacker men att hon ändå inte var orolig.

Som domare blev hon utsatt för hot då och då, men alla säger att det inte funnits några på sistone, sade Francis Womack, borgmästare i North Brunswick.

— Hon hade några uppmärksammade fall och hon var alltid lite orolig, menade i sin tur en av parets grannar, Marion Costanza.

Skjutningen utreds av FBI.

Under dagen hittades en skottskadad död man som var klädd i FedEx-uniform i en bil i Rockland, New York. Mannen som är advokat misstänks nu för skjutningen mot domar-familjen.

Polisen som antar att den döde begått självmord undersöker för närvarande om pistolen som fanns på platsen är densamma som dödade Salas son och sårade hennes make.


  • Publicerad:
    2020-07-20 22:50