USA. Få människor verkar lita på den officiella versionen av den judiska sexhandlaren Jeffrey Epsteins död.

Under lördagen nåddes världen av nyheten att den pedofil– och sextraffickingåtalade juden och finansmannen Jeffrey Epstein avlidit. Enligt den officiella förklaringen var dödsorsaken självmord.

Detta är dock en förklaring som få verkar tro på. På Twitter trendade hashtagen #EpsteinSuicideCoverUp, ett fenomen som till och med president Donald Trump varit med och underblåst genom att återpublicera nedanstående tweet.

Bland de som hyser tvivel över Epsteins död finns allt ifrån den alternative vänsterjournalisten Max Blumenthal, New Yorks borgmästare Bill de Blasio och den konservativa kommentatorn Candace Owens.

En angreppspunkt som många på internet tar upp är det faktum att det foto som tagits av Epstein efter hans död inte helt och hållet liknar den judiske affärsmannen.

Näsformen är helt klart annorlunda på de olika bilderna. Internetexperter debatterar kring huruvida ansiktsförändringarna är naturliga eller inte.

Många frågar sig också varför en bild på det påstådda liket överhuvudtaget publicerats i medier. En del frågar sig till och med om liket är en dubbelgångare och att den riktige Epstein i själva verket är vid liv.

Dokument som offentliggjordes bara dagen innan Epsteins död avslöjade ytterligare anklagelser mot honom, bland annat om att han skulle ha sålt unga flickor till bland andra Storbritanniens prins Andrew, miljardären Glen Dublin och New Mexicos tidigare guvernör Bill Richardson. Flickor har även anklagat honom för att ha sålt dem till ytterligare en prins, ett annat lands president, en ”välkänd premiärminister” och en berömd fransk hotellägare, rapporterar RT.

Med Epsteins död kommer dessa anklagelser troligtvis aldrig att utredas ordentligt.


  • Publicerad:
    2019-08-12 21:55