UTRIKES. Den amerikansk-judiske miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein arresterades på lördagen, enligt flera källor inom rättsväsendet misstänkt för sextraffickingbrott med minderåriga.


Inslag om anklagelserna mot Jeffery Epstein.

Den amerikanske miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein, 66 år, arresterades i New York på lördagskvällen, enligt flera källor inom rättsväsendet misstänkt för sextrafficking med minderåriga.

Det ska röra sig om ett flertal offer både i New York och Florida. Den judiska finansmannen ska ha betalat dussintals minderåriga för ”massage” och sexuella tjänster mellan åren 2002 och 2005 men även planerat för nya sextrafficking-brott, vilket sammantaget kan ge honom upp till 45 år fängelse.

Epstein kommer troligen att framträda i rätten i New York på måndag.

— Detta har verkligen låtit vänta på sig, säger advokaten David Boies, som representerar åklagarna i ärendet, Virginia Roberts Giuffre och Sarah Ransome.

— Det är ett stort steg på vägen att få rättvisa för alla de som blivit offer för herr Epstein’s sexhandelsföretag. Vi hoppas att åklagarna inte ska stanna vid Epstein, eftersom det fanns många fler inblandade som deltog med honom och gjorde sexhandeln möjlig, säger Boies.

Flera av miljardärens anställda och medarbetare förmodas ha värvat flickor åt Epstein, och några offer blev till sist rekryterare själva enligt rättsväsendet.

Det framkommer i åtalet att flickorna var så unga som 14 år och att Epstein visste att de var underåriga.

2008 dömdes Epstein till 18 månaders fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till sex med en 14-årig flicka. Hade han inte fått till en uppgörelse med åklagaren och de som anklagade honom hade han riskerat 15 års fängelse, vilket tyder på att det handlat om mycket allvarliga brott.

Under mer än ett decennium har Epsteins övergrepp varit föremål för stämningar, utredningar och skriverier i pressen, men trots all uppmärksamhet har finansmannen lyckats undgå kännbart straff.

Tidningen Miami Herald publicerade i slutet av 2018 en serie om hur finansmannens rikedom, makt och inflytande har skyddat honom från federalt åtal.

I flera år har The Daily Beast rapporterat om Epsteins förmodade övergrepp, hans korta fängelsestraff och varsamma behandling från den federala åklagaren, som lagt ner ett 53-sidigt åtal mot Epstein.

Epstein har i ett tidigare fall lyckats få till stånd en uppgörelse med rätten, delvis eftersom åklagarna befarade att målet inte gick att vinna, då finansmannens stjärnadvokater dragit fram ofördelaktig information om offren som till exempel inlägg på sociala media där drogmissbruk har antytts .

Under tiden har miljardären helt obehindrad av myndigheterna kunnat resa fram och tillbaka mellan sina olika egendomar i bland annat Palm Beach, New York City, Virgin Islands och New Mexico i sitt privatflygplan, där unga kvinnor ska ha transporterats för att underlätta de systematiserade övergreppen.

Den judiska miljardären har kopplingar till makthavare som USA:s president Donald Trump, det brittiska kungahuset och förre presidenten Bill Clinton.

Källa:
Jeffrey Epstein Arrested for Sex Trafficking of Minors


  • Publicerad:
    2019-07-07 16:45