UTRIKES. Bashar al-Assad har i en intervju sagt att juden Jeffrey Epstein mördades för att han hade för mycket utpressningsmaterial mot inflytelserika personer.

Syriens president Bashar al-Assad – vars styre överlevt en över åtta år lång väpnad attack av väst-, Israel- och gulfstatsstödda islamister – intervjuades på torsdagen av ryska Rossiya-24.

I intervjun hävdade Assad att juden Jeffrey Epstein inte begick självmord utan i stället blev mördad.

— Den amerikanska miljardären Jeffrey Epstein mördades för flera veckor sedan. De sa att han begått självmord i fängelset. Han blev dock mördad för att han kände till många viktiga hemligheter om väldigt viktiga personer i den brittiska och amerikanska regimen, och kanske i andra länder också, sa Assad.

Intervjun handlade ursprungligen om att den terrorkopplade men av västvärlden hyllade ”hjälporganisationen” Vita hjälmarna och dess grundare, britten James Le Mesurier. Han avled nyligen i Turkiet, 48 år gammal, efter att ha fallit från en balkong. Assad menar att Le Mesurier tagits av daga av underrättelseagenter på uppdrag av CIA.

— Båda vi vet att de [… Vita hjälmarna] är en del av Al Qaida. Jag menar att dessa personer, liksom de tidigare likviderade Usama bin Ladin och Abu Bakr al-Baghdadi, avrättats för att de kände till viktiga hemligheter. De blev till en börda efter att de spelat ut sina roller.

Assad påpekar att han inte med säkerhet vet att det är på det här viset, men att han anser det vara den troligaste teorin.

Se intervjun nedan:

Källa:
Assad says Epstein didn’t commit suicide, he was killed


  • Publicerad:
    2019-11-16 11:00