UTRIKES. Den nu döde judiske multikriminelle pedofilen Jeffrey Epsteins medhjälpare Ghislaine Maxwell bor ett stenkast från Epsteins 81-miljonerkronorslägenhet i Paris.

Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein.

Den judiske pedofilen Jeffrey Epstein åtalades i juli 2019 för sexuellt utnyttjande av tiotals kvinnor och flickor i New York och Florida och greps. Den 10 augusti 2019 rapporterades han ha hängt sig i häktet innan han kunde ställas inför rätta, men de flesta tror att han blev tystad genom mord.

Epstein var också högst troligen Mossadagent åt Israel och drev en ”honungsfällaoperation” där han bjöd in elitpersoner från många verksamheter till bland annat sin privata ö där flickor sextrafikerades och utnyttjades. Epstein samlade på så sätt komprometterande material om många människor, från presidenter som Bill Clinton till brittiska kungahusets prins Andrew.

Epsteins närmaste medhjälpare var Ghislaine Maxwell, och hon har varit efterlyst sedan Epstein greps sista gången.

Maxwell lånade ut Virigina Roberts – som nu heter Virginia Giuffre – som sexslav till prins Andrew.

Hon har inte synts offentligt sedan 2016 och ryktena om var hon befinner sig har varit många. Länge misstänkte många att hon gömde sig i Israel, men nu visar det sig att hon återvänt från USA till sitt hemland Frankrike.

Hon bor dessutom precis i närheten av den lyxlägenhet i Paris – värderad till motsvarande 81 miljoner kronor – som Jeffery Epstein antingen ägde eller åtminstone använde. Maxwells bostad ligger på Avenue Matignon, i Paris 8:e arrondissement, där många välbärgade människor bor och många lyxbutiker finns.

Fastigheten hon uppehåller sig i ägs via en mångmiljonärskontakt baserad i Normandie, skriver Daily Mail.

Enligt uppgifter till media byter hon adress en gång i månaden för att minska risken att gripas. Ghislaine Maxwell lär vilja stanna så länge som möjligt i Frankrike, enligt uppgifter till tidningen.

En kommentar i fältet för läsarkommentarer på Daily Mail tycker att det är märkligt att inte polisen kan hitta Ghislaine Maxwell, när journalisterna kan; men det kan vara så att polisen vet var hon är utan att komma åt henne juridiskt. Frankrike har inte något utlämningsavtal med USA eller med några andra länder, oavsett hur stora brott en brottsling har begått och misstänks för. Därför kan hon i Frankrike bara gripas för brott som den franska staten misstänker henne för, om de vill.


  • Publicerad:
    2020-06-22 10:30