MASSINVASIONEN. Turkiets president jämför Grekland med Nazityskland. Ylva Johansson kräver att Grekland ska återuppta aslyrätten för de våldsamma migranterna.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan/Foto: R4BIA.com (Public domain) och Ylva Johansson, EU-kommissionär/Foto: Victor Svedberg (CC BY-ND 2.0).

Den tidigare arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S), som 2016 lovade att Sverige skulle ta in fler så kallade ”flyktingar” än någonsin, är numera EU:s migrations- och inrikeskommissionär.

Hennes uppdrag som kommissionär är att skapa en balanserad och ordnad migrationspolitik för EU.

Nu kräver hon att Grekland ska återuppta asylrätten för invällare från tredje världen, trots Turkiets organiserade mobb av ”flyktingar” som försöker forcera gränsen mellan Turkiet och Grekland för att komma till länder i Europa, som Tyskland och Norden.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan började i slutet av februari öppna gränsen för miljontals migranter att passera fritt både land- och havsvägen till Europa. Bland annat har han släppt ut rasfrämlingar från fängelser som han vill bli av med och som han använder som instrument för att Tyskland ska betala honom 25 miljoner euro.

Grekland har därför tvingats hantera en enorm belastning med tiotusentals anländande migranter från Mellanöstern och Afrika som ofta med våld och skadegörelse försöker bryta igenom gränsen. En del av de kriminella invällarna har beväpnats med turkisk tårgas och med brinnande explosiva föremål som de använder på gränsvakterna.

Samhällsnytt skriver att turkiska stridsflygplan patrullerar gränsen och att den turkiska kustbevakningen trakasserar den grekiska kustbevakningen.

Enligt Reuters anklagade Erdoğan på onsdagen de grekiska säkerhetsstyrkorna vid gränsen för att bete sig som ”nazister” när de använde våld mot migranter som försöker forcera gränsen till EU.

— Det finns ingen skillnad mellan vad som sker vid grekiska gränsen och vad nazisterna gjorde…att öppna eld mot oskyldiga människor och utsätta dem för alla möjliga former av omänsklig behandling…[det] är barbarism i ordets fulla bemärkelse, sade Erdoğan och upprepade sitt krav på Grekland att låta migranterna resa genom Grekland för att få komma till rikare europeiska länder.

— Varför hindrar ni dem så mycket, och utför nazistisk tortyr på dem?, tillade Erdoğan.

NBC News har tidigare rapporterat att Turkiets ambassadör i USA har sagt att det är omöjligt att stoppa spridningen av coronaviruset bland de 900 000 syriska flyktingarna som försöker fly in till Turkiet från Syrien.

Ylva Johansson kräver att Grekland tar emot ”asylsökare”
Brittiska The Guardian rapporterade på torsdagen att Ylva Johansson reser till Grekland för att sätta press på landets regering att ta emot invällarna som Erdoğan skickar mot gränsen. Hon kräver att Grekland återupptar möjligheten för ”flyktingar” att söka asyl i Grekland. Denna möjlighet har Grekland stoppat sedan Erdoğan anföll gränsen med hjälp av migranterna.

Enligt Erdoğan själv gör han detta för att pressa Tyskland att betala honom 25 miljoner euro. Johansson säger sig inte ha någon förståelse för Greklands asylstopp under rådande situation, och kräver därför att asylrätten återupptas.

—  Vi ska diskutera vad de egentligen sysslar med, men de måste låta människor få ansöka om asyl, sade Ylva Johansson.

I en intervju med Sveriges Radio den 6 februari sade att Johansson att hon tvärt emot alla varningar om att hennes nya arbete som migrations- och inrikeskommissionär skulle bli ett omöjligt mardrömsjobb, såg positivt på framtiden om möjligheterna att åstadkomma en gemensam och balanserad flyktingpolitik för utomeuropeiska invandrare.

— Det är [inget omöjligt arbete]. Migration är en normal företeelse, migration har alltid funnits, migration kommer alltid att finnas. Vårt uppdrag är att se till att vi får ordning och reda i migrationen och att vi kan göra skillnad på dem som har rätt att stanna och som har rätt till asyl, och dem som inte har det och som måste återvända till de länder som de kommer ifrån.

Ylva Johansson anser också att ”solidariteten” mellan länder ska vara tvingande.

Källor:
Arbetsmarknadsministern vi ska i år och nästa år ta emot fler flyktingar än någonsin
Intervju med EU-kommissionär Ylva Johansson
Turkey Arms Migrants with Tear Gas, Sends Freed Prisoners to Border, Claims Greek Government
Youtube/Alawite Muslim Defence League: Erdogan released Prisoners disguised them as refugees and forced them to invade Europe
Youtube/Alawite Muslim Defence League: Erdogan: I’m forcing refugees into Europe to Blackmail Germany into paying 25 Million Euros
Greece warned by EU it must uphold the right to asylum
Turkey’s Erdogan accuses Greece of Nazi tactics against migrants at border


  • Publicerad:
    2020-03-13 18:00