EU. EU-domstolen har idag dömt att en nation som är medlem i EU inte kan neka att ta emot asylsökare, detta efter att Polen, Ungern och Tjeckien vägrade att ta emot asylsökare under migrantinvasionen år 2015.

Förutom att EU delar ut bidrag till Marocko istället för medlemsländerna som Nordfront tidigare har skrivit om, kommer nu en ny dom från EU-domstolen som slår fast att nationer inte får vägra att ta emot asylsökare. Majoriteten av medlemsländerna i EU röstade för att asylsökare skulle fördelas ut till alla medlemsländer i EU. Tjeckien, Ungern och Polen var inte intresserade av att byta ut sitt folk demografiskt eller få alla de invandrarrelaterade problem som nu befolkningarna i samtliga Västeuropeiska länder måste dras med. Därför vägrade dessa tre nationer att ta emot några betydande mängder asylsökare.

EU-kommissionen valde som svar på detta att stämma de tre nationerna i domstol och har nu vunnit. Tack vare att de tre nationerna vägrade acceptera EU:s diktat, har de under den här perioden tills idag lyckats blockera skapandet av ett nytt asylsystem inom hela EU. Nu när EU-kommissionen har vunnit, kommer det att presenteras ett nytt asylpaket efter påsk, som påverkar hela EU. Den som står för skapandet av det nya asylpaketet är den tidigare socialdemokratiska ministern och numera EU:s migrationskommissionär Ylva Johansson.

Ursula von der Leyen Foto: European People’s Party (CC BY 2.0)

Europaportalen citerar EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen:

– Denna dom är viktig. Den refererar till dåtid men kommer att ge oss vägledning till framtiden. Domstolen är mycket tydlig kring medlemsländers ansvar.

I dagarna har Ungerns parlament röstat för att ge den ungerska regeringen rätt att stifta lagar och bryta lagar så länge de används för att skydda nationen mot corona. Det är osäkert om Ungern kommer att använda sig av den här möjligheten för att skydda sig mot potentiella smittade asylsökare som Nordfront har skrivit om tidigare. Det är kanske sådana farhågor som gör att liberaler och globalister har attackerat Ungern kraftigt under de senaste dagarna.


  • Publicerad:
    2020-04-02 23:00