EU När von der Leyen möttes av protester, svarade hon med anklagelser om otacksamhet för yttrandefrihet – medan polis och säkerhetspersonal tog hand om demonstranterna.

Globalistunionen EU:s högsta boss, det vill säga dess kommissions ordförande Ursula von der Leyen – förutspådd ny Nato-chef – möttes under sitt besök i Helsingfors på tisdagen av protester. När hon höll ett anförande vid Narinken för att visa sitt stöd för finska Samlingspartiets EU-valkampanj, framträdde demonstranter med för bossen misshagliga budskap, framförda såväl i röstformat som i text på banderoller:

Free Palestine!

Ursula is a war criminal!

Medan hårdför säkerhetspersonal och polis avvisade åsiktsbrottslingar, passade von der Leyen med sin sedvanligt återhållna vrede på att hylla den yttrandefrihet som hon menar råder till fullo i Finland men däremot saknas helt i ondskans högborg Ryssland.

— I Ryssland hade ni hamnat i fängelse inom två minuter!

Och hon efterfrågade en högre grad av tacksamhet från det finska folkets sida gentemot EU för att så är fallet.

Ett hyllningstal

Ordförandens anförande var dock uppenbart planerat som ett hyllningstal, för von der Leyen lovrprisade sedan närvarande Petteri Orpo och resten av Samlingspartiets EU-kandidater för Finlands hantering av ”sin gränssituation mot Rysslands hybridpåverkan”. Hon gav också tummen upp för Finlands skogar och deras roll i landets klimatarbete.

Enligt EU-bossen är årets val ett av de viktigaste EU-valen någonsin.

– Vi ser många attacker både inifrån och utifrån mot vår demokrati och vårt samhälles sammanhållande kitt. Om du vill ha ett starkt EU uppmanar jag att gå och rösta, sade hon i en intervju för Yle Uutiset på tisdagen.