EUROPA. Efter att Expo ”avslöjat” att Alliance for Peace and Freedoom får bidrag av EU har svenska politiker och medier gått på krigsstigen.

apf front

För några dagar sedan gick Expo ut med ett ”avslöjande” om att nationalistiska Alliance for Peace and Freedom (APF) får 3,68 miljoner kronor av EU. Egentligen är detta inte ett riktigt avslöjande utan bara dåligt maskerad agendasättande journalistik då APF med flera varit helt öppna med att de blivit beviljade bidragspengar.

APF får sina bidrag i egenskap av att vara erkänt som ett paneuropeiskt parti. Med i rörelsen finns bland annat den forne BNP-ledaren Nick Griffin från Storbritannien samt Roberto Fiore från Italien. Även Stefan Jacobsson, tidigare partiledare för Svenskarnas parti, har en framstående position inom APF.

— Jag tycker att det är fruktansvärt pinsamt och jag tycker att det är otäckt att vi är med och finansierar den här typen av verksamhet, säger Marita Ulvskog (S) till Expo.

Ulvskog ska ha kallat till krismöte med sin partigrupp i EU-parlamentet för att diskutera hur de ska göra för att säkerställa att deras meningsmotståndare inte får ta del av några EU-pengar.

Källa:
EU ger miljoner till högerextrema


  • Publicerad:
    2016-04-16 18:40