SKURUP. Systemtrogen media utmålar nu Motståndsrörelsen som skyldiga till en mordbrand mot en politiker. I samband med detta plockas agendajuden Jonathan Leman för att sprida lögner om organisationen.

Jonathan Leman. Foto: Nordfront.se

Jonathan Leman. Foto: Nordfront.se

Natten mot söndagen den 18 september utsattes kommunalrådet Pierre Esbjörnsson (S) i Skurup för en mordbrand. Någon hade satt hans bil i eld och klottrat Nordiska motståndsrörelsens symbol på hans husfasad. Den slarvigt gjorda och frihandsmålade symbolen skiljer sig dock markant från de symboler som Motståndsrörelsens kampgrupper använder sig där särskilt tillverkade spraymallar används.

Polisen har ingen misstänkt för brottet och vill inte kommentera ifall de misstänker att nationalsocialister ligger bakom det. Detta har dock inte hindrat systemtrogen media från att spekulera i det hela och genom kraftigt vinklade artiklar utmåla Motståndsrörelsen som skyldiga till mordbranden.

Klotter på Pierre Esbjörnssons husfasad. Foto: Skärmdump från Skånska dagbladet.

Klottret på Pierre Esbjörnssons husfasad. Foto: Skärmdump från Skånska dagbladet.

Enligt en propagandaratikel som publicerades i SVT idag, skriven av Sydnytts chef Göran Eklund, har Nordiska motståndsrörelsen tidigare ”hotat” Socialdemokraterna i Skurup.

Natten till den 22 maj publicerade Nordiska motståndsrörelsen en bild på socialdemokraternas kansli i Skurup. Klistermärken med texten ”folkförrädare” och en bild på snara sattes upp på dörren.

Att det var Nordiska motståndsrörelsen som ”publicerade” bilden följer den medvetna linjen från mainstream-media att utmåla Nordiska motståndsrörelsen som direkt skyldig till varje klistermärke eller affisch som sätts upp på ”fel” ställe. Motståndsrörelsens klistermärken och affischer kan beställas av vem som helst via Nordfront förlag och organisationen kan inte kontrollera eller ta ansvar för varenda klistermärksuppsättning som sker.

”Vill avrätta demokratiska partiers företrädare”
Efter att Göran Eklund skickligt vävt in indicier i sin propagandartikel – en artikel som egentligen bara kan belägga att Nordiska motståndsrörelsen bedriver verksamhet på orten – plockar han så in Expo-juden Jonathan Leman som i egenskap av ”expert” ges fritt spelrum att ljuga om Motståndsrörelsen. Leman säger att det bara måste vara Motståndsrörelsen som ligger bakom mordbranden eftersom organisationen har för avsikt att ”avrätta” så kallade ”demokratiska partiers företrädare”:

NMR är en organisation som sprider budskapet att demokratiska partiers företrädare är landsförrädare och bör avrättas. Organisationen visar sig gång på gång vara ett hot mot politiska motståndare och människor som kommer i deras väg.

Detta stämmer naturligtvis inte. Det ligger däremot i Lemans intresse att ljuga som han gör. Leman, som vill censurera politiska motståndare, driver tesen att det är demokratiskt att inskränka yttrandefriheten för aktörer som Nya tider och Nordfront eftersom dessa skulle vara för politiskt våld och därmed är antidemokratiska. Att kunna uppvisa att Nordiska motståndsrörelsen vill ”avrätta” demokratiska partiers företrädare stärker därmed hans tes.

Suspekt historia som används för att hetsa mot Motståndsrörelsen
Nordfront har kontaktat Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg för att ta reda på om Lemans påstående stämmer. Lindberg säger att Nordiska motståndsrörelsen aldrig har uttalat att demokratiska partiers företrädare ska avrättas. Organisationen har därmed klargjort att ansvariga för folkmordet på de nordiska folken i det befriade Norden kan komma att fällas av en folkdomstol och bli av med sina medborgarskap. Lindberg hänvisar till Nordiska motståndsrörelsens partiprogram Vår väg där följande framgår:

De svåra fallen av folkförräderi kommer att prövas av en ny domstol, Nordens folkdomstol. Denna folkdomstol kommer även ta över hög- och landsförräderimålen eftersom dessa utgör ett brott mot såväl riket som dess invånare. Folk-, hög- och landsförräderibrott kommer att tas på stort allvar.

Samtliga med inflytande och maktposition som tagit beslut om, genomfört eller försvarat det pågående folkmordet på de nordiska folken, kommer att bli granskade av denna domstol, liksom de som gör det i framtiden. De som fälls av folkdomstolen och bedöms oförmögna till rehabilitering kommer även förlora sina medborgarskap.

Lindberg säger även att hela situationen i Skurup är ytterst suspekt.

— Det finns för många konstiga parametrar. Innan denne Pierre Esbjörnsson fick martyrstämpel i mainstream-media var han helt okänd och irrelevant för Motståndsrörelsen och den slarvigt gjorda symbolen ser knappast ut som något som skulle ha sprejats av våra aktivister, säger Simon Lindberg till Nordfront.

Lindberg menar att det är mycket mer troligt att det rör sig om antingen ett försäkringsbedrägeri eller en så kallad false flag-attack avsedd att framkalla just lögnaktiga hetsartiklar i massmedia.

Vänsterextremister har flera gånger tidigare använt sig av så kallade false flag-attacker mot såväl Nordiska motståndsrörelsen som mot nationella i allmänhet. Ett av de mer beryktade fallen var då vänsterbloggerskan Mimi Märak påstod att hon blivit misshandlad av sju ”nazister” med hakkors på kläderna mitt på ljusa dagen, vilket fick mainstream-media och vänstern att hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen eftersom det hela skulle ha skett där organisationen bedrivit verksamhet.

Källor:
Säkerheten för politiker höjs efter brandattacken
Pierre Esbjörnsson (S) utsatt för mordbrand


  • Publicerad:
    2016-10-07 17:17