ALMEDALEN. Expressen skriver en ny lögnartikel om Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen.

Redan första dagen av Nordiska motståndsrörelsen skapade Expressen en Fake News-artikel med det falska påståendet om att Motståndsrörelsens medlemmar ”heilar” i Almedalen. I samma artikel påstår artikelförfattaren David Baas att ”en handfull personer” varit framme vid Motståndsrörelsens tält.

Under förmiddagen inledde en handfull personer en diskussion med tre personer kopplade till NMR och ifrågasatte deras åsikter.

Problemet är bara att Motståndsrörelsens tält besöktes av massiva mängder människor under första dagen och stundtals var tältet besökt av hundratals personer, såväl meningsmotståndare som nyfikna, på en och samma gång. David Baas var själv också på plats vid detta tillfälle.

Nu fortsätter Expressen att försöka förminska den organisation som man ägnat spaltmeter åt att skriva om den senaste tiden. ”NMR höll tal i Almedalen – knappt någon lyssnade”, så inleder Expressen sin Fake News-artikel från igår.

Det är Expressens reporter Niklas Svensson som försökt sig på att analysa Motståndsrörelsens tal och stämningen bland publiken. Men Motståndsrörelsen drog tydligen ingen uppmärksamhet till sig och mindre än tio personer i publiken:

Nej, i princip inte alls. Mycket civila poliser, en del uniformerade poliser, en del journalister. Jag skulle gissa att allmänheten som var på plats och lyssnade var färre än tio personer.

Det var liksom inga riktiga reaktioner. Jag tror att det var just ’låt dom stå där ensamma’, så tror jag att människor resonerade.

Svensson medger visserligen i videon att Almedalen varit avsevärt mindre besökt under lördagen, då folk begett sig hemåt och att det regnat kraftigt under dagen. Motståndsrörelsens publik var därför inte lika stor som den var i fredags, men det var betydligt fler än tio personer där. Enligt Nordfronts reportrar var det 100-150 personer som tittade på talen under dagen.

Nordfront kan här visa några av dem som tittade på talen och därmed visa att Expressen ljuger:

Mindre än tio personer enligt Expressen. Foto: Nordfront.se

Publik från lite olika vinklar. Foto: Nordfront.se

Niklas Svensson är dock en av dem som i smyg gillar Nordfront. Foto: Nordfront.se


  • Publicerad:
    2017-07-09 15:00