HOMOLOBBYN. Arrangörerna bakom den ”mångfaldsparad” som försökte störa Motståndsrörelsens opinionsbildande arbete under Almedalen har publicerat en film där deltagare i paraden stolt proklamerar att de är både perversa och dekadenta.

”Vi är dekadenta och perversa”, menar deltagarna i Almedalens ”mångfaldsparad”. FOTO: Nordfront.se.

I fredags gjorde som bekant Nordiska motståndsrörelsen sin debut i Almedalen, där man bland annat reste ett tält dit nyfikna och debattsugna Almedalsbesökare och Visbybor kunde komma och träffa representanter för organisationen.

Samtidigt skulle en så kallad mångfaldsparad, med andra ord ett dekadent pridetåg, marschera förbi platsen. När tåget var i närheten av Motståndsrörelsens tält stannade man upp och försökte störa den opinionsbildande verksamheten genom att skrika perversa och folkfientliga slagord. Aktivisterna på plats svarade dock med att ropa ”Leve nationalsocialismen!”, ”Krossa homolobbyn!” och man proklamerade att den vita kärnfamiljen åter kommer att bli norm i Norden.

Nu har RFSL släppt en video från incidenten där flertalet deltagare bland annat stolt bekräftar att de är både perversa och dekadenta.

En av deltagarna som var med beklagar sig också i filmklippet över att motståndsmännen ”ropade och skränade”, trots att det var hon och hennes allierade som ovälkommet försökte störa aktivisterna på deras plats genom att just ”ropa och skräna” perversiteter.

Slutligen intervjuas även demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) som menar att det känns ”overkligt”. Detta eftersom hon inte anser att oliktänkande bör få ”marschera på våra gator” just detta år. Hon menar dock att 2017 i Almedalen är en ”parentes” och hävdar att det ”inte ska hända mer”, varpå hon uppmanar alla att gå med i RFSL.

Se filmklippet nedan:


  • Publicerad:
    2017-07-13 23:00