SOCIALA MEDIER. Facebook och Twitter förlorar åtskilliga miljarder dollar i marknadvärde efter beslutet att stänga av Donald Trump. Big Techs attack på yttrandefriheten har lett till att många väljer andra alternativ.

Efter beslutet att banna USA:s sittande president Donald Trump har sociala medier-jättarna Facebook och Twitter gjort mångmiljardförluster bara på en vecka, detta uppger Fox.

– Om man tittar på Facebook har företaget förlorat över 45 miljarder dollar i marknadsvärde hittills denna vecka. Samtidigt har Twitter förlorat 3,5 miljarder dollar under veckans två första dagar, säger Fox-journalisten Susan Li.

Enligt Fox stod presidentens 89 miljoner följare på Twitter för inte mindre än 40 procent av den dagliga trafiken. Att många av dessa nu försvinner beror på att de antingen själva bannats för att de sympatiserar med den sittande presidenten eller för att de självmant valt andra alternativ i samband med denna attack på yttrandefriheten.

Som Nordfront redan rapporterat ökar nu Gab med 10 000 nya användare i timmen medan det på Telegram har tillkommit 25 miljoner nya användare på 72 timmar.

– Hur mycket var Trump värd för de sociala medier-jättarna?, frågar Fox-journalisten Susan Li.


  • Publicerad:
    2021-01-13 13:00