EUROPA. Brexit-ikonen Nigel Farage tror att Sverigedemokraterna kan ha övergett att förespråka ett EU-utträde efter att ha korrumperats av ett flärdfullt liv i Bryssel.

Den brittiske politikern och Brexit-ikonen Nigel Farage kommenterar i en intervju med DN det faktum att Sverige under de 20 år som Farage suttit i EU-parlamentet helt förlorat sitt EU-motstånd. Tidigare ville förutom Sverigedemokraterna även Miljöpartiet och Vänsterpartiet lämna EU.

— Jag har sett individer och partier som är mot EU komma till EU och få en bil med chaufför, mycket champagne och trevliga luncher. De ändrar sin åsikt. Mänskliga varelser blir korrumperade. Det finns inga bättre ställen i världen att korrumpera människor än Bryssel och Strasbourg och Europeiska unionen.

Farage menar att SD:s ”förfärliga rykte” gjorde det svårt att bedöma huruvida de år 2014 skulle släppas in i hans dåvarande partis – UKIP – partigrupp. Efter flera möten med SD-ledamöterna, där Farage tyckte att ”de skötte sig”, fick det invandringskritiska partiet gå med på prov. SD lämnade dock sedermera gruppen.

— Ja, det är en del av utvecklingen vi talade om tidigare. De blev gradvis en del av systemet och kände sig mer bekväma med de konservativa. Men, så är livet, säger Farage.

Efter 20 år i EU-parlamentet har hans dröm till synes äntligen blivit sann. Efter den Brexit-förespråkande Tory-falangens seger i extravalet i december har det brittiska parlamentet röstat igenom det avtal som kommer att leda till att Storbritannien lämnar EU den 31 januari.

Källa:
Nigel Farage: SD har låtit sig korrumperas av champagne


  • Publicerad:
    2020-01-20 19:15