MÅNGKULTUREN. En rasfrämmande färdtjänstchaufför som körde åt Skånetrafiken och Taxisydväst står åtalad för två fall av grov våldtäkt mot en 17-årig mentalt funktionshindrad flicka. Vid båda tillfällena bjöd chauffören in vänner för att delta i övergreppen.

Adham El Heich. Klicka på bilden för att förstora. Foto: Från Facebook och förundersökningsprotokollet.

Den före detta färdtjänstchauffören Adham El Heich (19890729-7579) åtalades den 28 april 2021 för två fall av grov våldtäkt mot en 17-årig svensk funktionshindrad flicka som han hade varit anlitad att köra. Flickans funktionshinder består i att hon är mentalt svag och socialt omogen.

Till de misstänkta våldtäkterna, som ska ha skett vid två olika tillfällen, en när El Heich var i tjänst och en utanför tjänsten, hade han bjudit in vänner som också deltog i övergreppen. Enligt El Heich var flickan villigt med på allting, medan flickan själv menar att hon blev våldtagen.

Trots att sammanlagt fyra personer ska ha deltagit i de två våldtäkterna är det bara El Heich som var med vid båda tillfällena som står åtalad eftersom flickan inte har kunnat peka ut de tre andra männen och för att El Heich vägrar att uppge vilka de är.

Den första gruppvåldtäkten skedde i färdtjänstbilen kvällen/natten mellan den 2-3 juni 2020 vid en ensligt belägen vägkant på Åbrovägen i Billesholm som ligger i Bjuvs kommun. När flickan steg in i färdtjänstbilen fanns förutom El Heich även en annan man i bilen. El Heich körde bilen till Åbrovägen där övergreppen senare påbörjades. Flickan var i baksätet och de två männen hade gått in en i taget och våldtagit henne. Efter en stund dök en tredje man upp som våldtog flickan. Våldtäkterna var både orala och vaginala.

Den andra gruppvåldtäkten skedde den 4 juni 2020 i ett hus på Kometgatan i Ödåkra dit El Heich hade kört flickan. Efter en stund dök en vän till El Heich upp och båda våldtog flicka oralt och vaginalt.

Den andra personen som misstänks ha varit med i gruppvåldtäkten den 4 juni är mannen som ägde huset där våldtäkten skedde. El Heich har i förhör uppgivit att husägaren hade gått in med flickan i ett sovrum och haft samlag där och flickan har uppgivit att den andra mannen hade våldtagit henne där, men mannen avskrevs ur ärendet.

Filmklipp som El Heich hade spelat in vid de två våldtäkterna hamnade i en grupp på Snapchat som El Heich hade med vänner och släktingar.

Färdtjänstbolagen
Färdtjänstorganisationerna och -bolagen bryr sig inte om riskerna som finns med att låta rasfrämlingar vara ensamma med och köra de mest utsatta individerna av vårt folk. Att låta en ung arabisk man köra en svensk mentalt funktionshindrad flicka ensam i en bil är ingenting konstigt enligt dem. Arabiska män, eller afrikanska män för den delen, är ju enligt dem inte annorlunda än nordiska män. Att araber och afrikaner är kraftigt överrepresenterade i statistiken för grova vålds- och sexualbrott är helt ovidkommande.

Vad gäller El Heich personligen så har han dessutom tidigare dömts för brott vid flera tillfällen, men inte ens det verkar bekymra de som organiserar färdtjänsten.

Alla som arbetar inom färdtjänsten får visserligen gå olika utbildningar där de ska lära sig om funktionshindrades olika behov och hur de ska förhålla sig till dem, men det verkar inte finnas någon tanke på vilka bolag och individer som anlitas. Här nedanför följer en beskrivning av hur organisationen ser ut som orsakade att de två gruppvåldtäkterna kunde ske.

Skånetrafiken ingår i Region Skåne. Organisationen Serviceresor tillhör Region Skåne och tillhandahåller färdtjänst och sjukresor, där ett av de upphandlade företagen är Taxisydväst.

Taxisydväst var det taxibolag som hade hand om de två körningarna när målsäganden ska ha blivit våldtagen. Taxisydväst anlitade i sin tur underleverantören Rollocab AB där El Heich var anställd. Chef för Rollocab AB var Mohamed Al-Heish.

Det är i nuläget oklart om chefen för Rollocab AB var en släkting till El Heich eller om de bara har liknande namn. Det är oftast en väldig oordning i hur invandrare stavar sina namn och det är inte ovanligt att man till och med inom samma kärnfamiljer ser olika stavning på efter- och familjenamn.

Rollcab AB köptes senare upp av Taxisydväst och sedan den 23 december 2020 tillhör alla deras fordon och chaufförer Taxisydväst.

Till skillnad från en del andra alternativa medier pixlar inte Nordfront bilder av rasfrämlingar som har begått eller misstänks för att ha begått brott mot vårt folk. Nordfront kommer att fortsätta att följa detta fall.


  • Publicerad:
    2021-05-21 15:27