MÅNGKULTUREN. En anorektisk kvinna uppges ha blivit våldtagen av en manlig patient som lagts in på samma rum vid Karolinska universitetssjukhuset. 

Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Holger Ellgaard, (CC BY-SA 4.0).

En anorektisk kvinna som var inlagd på Karolinska universitetssjukhuset i Solna uppges ha blivit våldtagen av en manlig patient i samma rum i torsdags. En man i 70-års åldern sitter nu anhållen misstänkt för grov våldtäkt.

Mannen kom till sjukhuset i torsdags för någon form av vård, och ska redan då ha varit sexuellt utagerande mot personal, enligt uppgifter till Expressen. Personalen tillkallade då väktare.

Den misstänkte mannen blev senare inlagd i samma rum som den sjuka kvinnan, som på grund av sin sjukdom var muskelsvag. Vid 23-tiden skickade hon ett sms till sin mamma, där hon berättade att hon hade blivit våldtagen.

Mamman såg dock inte sms:et förrän dagen efter, på midsommarafton, men åkte direkt till sjukhuset. Mannen hade då lämnat sjukhuset, men kunde gripas senare på eftermiddagen. Han är tidigare dömd för narkotikabrott, men inte sexualbrott.

Polisen ska nu utreda exakt vad som har hänt.


  • Publicerad:
    2021-06-26 21:35