INRIKES. Familjen till den polis som inatt blev skjuten till döds i ett invandrarghetto, har valt att kommentera händelsen i media. ”Hela det svenska samhället är i kaos”, säger pappan Per Danman.

Genrebild.

I natt mördades polisen Andreas Danman i invandrarghettot Biskopsgården i Göteborg. Enligt uppgifter ska polismannen ha skjutits i nacken medan han stod och pratade med folk på gatan.

Tidningen Nya Riks har talat med mannens familj, som bekräftar att det är Andreas Danman som har blivit skjuten. Man har bland annat talat med polismannens pappa, Per Danman.

— Vi är ju chockade hela familjen ju. Vi har samlat lite släkt och dylikt, berättar Danman, som förstås är förtvivlad.

Han berättar vidare att han har mycket att säga om gängvåldet som fortsätter att öka i Sverige. Både den skjutne polisens bror, hans fru och hennes far är alla poliser, förklarar pappan.

— Jag har tänkt att få ut detta i tidningar och sånt. Hela det svenska samhället är i kaos, och nu var det min grabb som råkade hamna i kaoset.

Polismannen lämnar efter sig en gravid sambo i Göteborg, och Per Danman uttrycker att han har planer på att starta en stiftelse för att hjälpa henne.

— Han skulle bli farsa, de skulle bygga hus, säger Danman till Nya Riks.

Per Danman kommenterar också hur hycklande politiker har skickat sina kondoleanser under dagen, trots att det är just de som står till svars för massinvandringen och det mångkulturella gängvåldet.

— Jag vet precis vad jag tycker och tänker. Man får vara försiktig i media också [med] hur fan man tycker och tänker idag ju.

— Jag fick SMS av statsministern och vissa partiledare som beklagar sorgen men de sitter på Lidingö och sitter i sina palats. Vi har en grabb som har gått bort. Det är skillnaden.


  • Publicerad:
    2021-07-01 21:00