BROTT. I natt har det förekommit skjutningar runtom i hela landet. Det har bland annat skett i Luleå, Norrköping, Stockholm och Västerås.

Genrebild Foto: Nordfront.

Mångkulturens Sverige har i natt berikats med skjutningar runtom i hela landet. Nordfront har under morgonen noterat rubriker från Luleå, Norrköping, Stockholm och Västerås, men utesluter inte att det också kan ha skett fler skjutningar under natten.

Luleå

Polisen larmades om flertalet skottlossningar i Notviken i Luleå igår kväll.

— Strax efter klockan tio fick vi samtal om att personer hört något som liknade skott. Vi skickade patruller till platsen och där påträffas en avliden person, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén till SVT.

Såväl rättstekniker som insatsstyrkan skickades till platsen. Polisen beskriver sig vara i ett ”intensivt utredningsläge”, men vill inte uttala sig om vad som kan ha hänt.

Norrköping

Vid 1-tiden i natt larmades polisen till stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. Larmet gällde en skottlossning, och på plats hittades en kvinna med skador i benet.

— Jag kan inte bekräfta om kvinnans skada beror på att hon skjutits. Ärendet är nu åklagarlett och jag hänvisar till denne, säger polisens presstalesperson Monica Bergström till SVT.

Under morgonen anhölls en man i 30-års åldern, misstänkt för grov misshandel.

Stockholm

I stadsdelen Bagarmossen pågår också en utredning sedan polisen larmats om skottlossningar. Polisen bekräftade att det hade förekommit ett ”bråk” under gårdagskvällen, och att någon hade börjat skjuta mot andra personer.

— Vittnen har sett en typ av konfrontation och att de inblandade har sprungit från plats, beskriver Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En man hittades senare allvarligt skottskadad i Skarpnäck, och har nu förts till sjukhus. Polisen ska dessutom ha gripit en man igår kväll misstänkt för mordförsök, samt ha beslagtagit någon typ av gevär.

Enligt uppgifter undersöker man också eventuella kopplingar till en skjutning i Kärrtorp från föregående natt.

Västerås

Även i Västerås har det skjutits. En skottskadad person hittades utomhus, och fördes sedan till sjukhus.

— Det är en person som har frihetsberövats i och med detta. Jag kan inte säga ålder eller något om vem den här personen är, mer än att det är en mansperson. Vi kommer fortsätta med vår tekniska utredning och kommer att hålla förhör. Den skottskadade befinner sig fortfarande på sjukhus, säger polisens presstalesperson Linda Winge till SVT.


  • Publicerad:
    2021-07-31 10:00