FBI. Agenten Trask II, som fabricerat bevis mot ”högerextremister”, har nu själv arresterats för grova våldshandlingar mot sin livspartner.

FBI agenter. Foto: CC public domain.

FBI anklagar en grupp ”högerextrema inrikes terrorister” i Michigan för att ha bildat en milis, som ska ha konspirerat i syfte att kidnappa guvernören Gretchen Whitmer.

Nu har federala åklagare nåtts av dåliga nyheter rörande fallet. Enligt rättegångsinspelningar som National Justice kommit över arresterades idag den 39-årige specialagenten Richard James Trask II vid Kalamazoos åttonde distriktsdomstol för ”grova våldshandlingar i hemmet”.

Trask II har fram till nu undsluppit arrestering trots allvaret i anklagelserna riktade mot honom, men domstolen har förbjudit honom att inneha ett eldvapen – varvid man försatt de federala utredarna i en märklig situation.

Agenten, som spelat huvudrollen i konspirationsutredningen mot milisen, är den mest aktive personen från FBI i fallet. Han har vittnat i domstolen å statens vägnar och har spelat en vital roll i skapandet av det narrativ om de misstänkta som media drivit mot dem.

I och med arresteringen av Trask II igår får trovärdigheten i FBI:s politiskt drivna fall – som hamnar i rätten  i oktober – sig ytterligare en törn.

Informant åtalades i mars
I mars tvingades åklagarna åtala sin egen informant i utredningen – på grund av hans kriminella agerande när han verkade som en avlönad tjallare åt byrån.

Ett åtal för grov våldshandling mot livspartner hängande över huvudet på deras huvudutredare betyder att försvaret kommer att kunna argumentera att FBI-agenten, som också tidigare fabricerat bevis – bland annat mot de så kallade Wolverine Watchmen – faktiskt utgör ett större hot mot samhället än de förmodade ”terrorister” – som agenten lurat in i en fälla med åtminstone 12 betalda informanter.

Cirka en tredjedel av dessa informanter har tidigare arresterats för våld i hemmet.

Om agent Trask II fälls, kan han enligt Michigans lag dömas till tio års fängelse.

Eric Striker på National Justice kommenterar:

FBI, som tycker om att driva ett spel inför pressen – i syfte att inskärpa allvaret i deras arresteringar för ”inhemsk terrorism” – vägrar att göra några offentliga uttalanden om de allvarliga anklagelserna mot Trask II. De har inte ens tillkännagivit huruvida han kommer att träda ur tjänst för att skydda allmänheten.

Trask II sällar sig till en våg av FBI-agenter som de senaste månaderna arresterats eller stämts för våldtäkt, utpressning, obefogad skottlossning samt för att ha terroriserat kvinnor, barn och mentalt funktionshindrade.

Specialagent teg om sexualbrott – för att kunna klättra
Den senaste skandalen för byrån är en Allmän Inspektionsrapport som avslöjar att FBI:s avdelning i Indianapolis avsiktligt ignorerade rapporter om sexualförbrytaren Larry Nassars övergrepp på flickor tillhörande det olympiska gymnastlag som han tränade.

Istället för att undersöka anklagelserna, teg specialagenten W. Jay Abbott om dem och utnyttjade situationen för att försöka ordna ett jobb åt sig själv i Olympiska gymnastkommittén.

Eric Striker reflekterar vidare över fallen mot den påstått kidnappningskonspirerande milisen och den misstänkt partnermisshandlande agenten – och standarden överlag hos FBI:s agenter:

Det här [arresteringen av Trask II] kommer att orsaka ytterligare huvudvärk för åklagarna. En förbannelse tycks vila över fallet.

Med en våg av arresteringar de senaste månaderna, är det nu uppenbart att vilken som helst slumpvis vald FBI-agent utgör ett större hot mot allmänheten än vad någon vit nationalist eller patriotisk milis kan göra.

FBI-agenter har gripits för allehanda fruktansvärda brott på senare tid. De verkar ha en osedvanlig dragning till sadism, där offren är kvinnor, barn och mentalt funktionshindrade. Var hittar FBI dessa avarter till agenter?


  • Publicerad:
    2021-07-21 17:30