TYSKLAND. På årsdagen av de allierades terrorbombning av Dresden gick det feministiska nätverket Femen ut och hyllade mannen som låg bakom massakern, Arthur ”Bomber” Harris.

2,w=559,c=0.bild

På deras bröst stod hyllningar till såväl Arthur ”Bomber” Harris som till AFA. Men Femens nakna aktion utanför Semperoperan i Dresden var enligt dem själva inget ironiskt tilltag utan en allvarligt menat aktion där de förmedlade ”antityskhet”. Antideutsche är ett verkligt begrepp i tyska antifascistiska kretsar och är positivt menat.

Femen-aktivisten Debbie Anderson säger till Bild.de att de ville visa solidaritet med de vänsterextremister som försökt hindra tyskar från att hedra och minnas offren för denna allierade massaker: ”Vi ville visa solidaritet med Antifascistisk Aktion. Den har hindrat den nazistiska demonstrationen.”

Arthur Harris: "Målet med Combined Bomber Offensive…är förstörelsen av tyska städer, dödandet av tyska arbetare och störningar av det civiliserade livet i Tyskland."

Arthur Harris: ”Målet med Combined Bomber Offensive…är förstörelsen av tyska städer, dödandet av tyska arbetare och störningar av det civiliserade livet i Tyskland.”

Att Femen tackar Royal Airforce befälhavare, Arthur Harris, på årsdagen av massakern i Dresden är något av det mest provocerande man kan göra i Dresden och en direkt spottloska i ansiktet på dem som förlorade sina familjer i eldhavet 1945.

Harris var den som, på order av Winston Churchill, utförde huvuddelen av de bombräder som de allierade medvetet inriktade mot civila. Anfallet mot Dresden var minutiöst planerat för att orsaka en eldstorm, vilken blev så kraftig att människor greps av tornadon, flög in i eldhavet och brändes ihjäl levande.

Detta tackar Femen Arthur Harris för.

Detta tackar Femen Arthur Harris för.

2,w=985,c=0.bild

Källa:
Femen feiern Bomber-Harris!


  • Publicerad:
    2014-02-16 13:44