Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Feministisk “komiker” döms för förtal av ordningsvakt

Av Redaktionen, 2020-11-16
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. Den feministiske komikern Martin Soneby döms till dagsböter och skadestånd efter att ha pekat ut en ordningsvakt i Stockholm som klandervärd.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Stockholmskomikern Martin Soneby i samband med att han på Twitter hotade en ung nationalsocialist med våld. Soneby skrev öppet till den unge nationalsocialisten attoavsett ålder så visar du dig inte på gatan med nazistsymboler och att gör du det så kommer du att få stryk tills du lär dig.

Nu har Soneby dock hamnat i ännu större problem på grund av sina utspel på Twitter. Nyligen dömde nämligen Stockholms tingsrätt den feministiske komikern för förtal mot en ordningsvakt. Bakgrunden är att ordningsvakten dömts för misshandel under ett ingripande. Efter detta ska Soneby på Twitter ha publicerat ordningsvaktens namn, personnummer. bostadsadress samt målnummer och domstol i ärendet på sin Twitter tillsammans med följande meddelande:

tro inte att
du kan smita undan
vi ser dig
vi ser alla er
det gäller er snuta också även fast
systemet gör det svårare att hitta era
personnr

Han har dessutom bifogat ett filmklipp från själva misshandeln som publicerats av Dagens Nyheter (DN).

Enligt tingsrätten är det inte relevant i skuldfrågan att ordningsvakten i fråga faktiskt har gjort sig skyldig till misshandel eftersom denne inte är en offentlig person. Syftet med publiceringen är enligt tingsrätten att utmåla ordningsvakten, som förlorat både licens och arbete efter domen, som ”brottslig och klandervärd i sitt levnadssätt” för att på så sätt få honom att ses som klandervärd i andras ögon.

Sonneby döms att betala 80 dagsböter om 250 kronor samt skadestånd på 10 000 kronor till ordningsvakten.

Källa:
Stockholms tingsrätt: B 6715-20


  • Publicerad:
    2020-11-16 06:00