BROTT En småkriminell feminist kallade Rebecka Fallenkvist och Emmie Mikaelsson för ”fittförrädare” som borde skjutas. Kvinnan hotade även muslimer och socialdemokrater.

En kvinna som använt pseudonymen Maria Magdalena har åtalats för olaga hot och ofredande mot ett väldigt brett spektrum av människor. Bland personerna ”Maria” hotat finns Rebecka Fallenkvist och Emmie Mikaelsson från Sverigedemokraternas mediekanal Riks. I ett mejl till SD kallade Maria de två kvinnorna för ”fascistjävlar” och ”fittjävlar” som skulle ”dö” och ”hålla käften”:

Rubrik:
Dö era jävla fascistjävlar

Meddelande:
Hej
Angående er kanal Riks:
Om ni inte ser till att fittjävlarna Emmie och Rebecka på Riks håller käften så hoppas jag ni blir skjutna i huvudet.
Ett nackskott är vad vidriga fittförrädare som er förtjänar
Hoppas ni dör era jävla svin
Ska personligen se till att era liv blir till riktiga helveten
Och de gubbhororna som kommenterar er lilla förrädarkanal dör snart de också.
Om ni tror att ett fittparti som SD kommer rädda Sverige så tror ni jävligt fel

Hälsningar
Maria Magdalena

Trots att Maria undertecknade mejlet med sitt falska namn lyckades polisen identifiera den riktiga användaren bakom kontot. Detta då polisen fick ut återställningsnumret som var kopplat till mejlen och detta var ett nummer som Maria hade kopplat till Swish och dessutom hade angett som kontaktnummer till polisen när hon utreddes för de andra brotten.

Utöver kvinnorna på Riks har Maria konstigt nog valt att ringa upp Islamic Center i Malmö och uttryckt starkt hat mot muslimer. I förundersökningen har polisen transkriberat en ljudinspelning av ett av Maria samtal till Islamic Center:

Hej, varför, varför föder [Ohörbart] muslimer så många barn för, ni bara föder och föder en massa fucking barn hela tiden. [Ohörbart] det är nästa så man, skulle vilja, nästan döda, era fucking pojkbarn alltså, som springer omkring här i Sverige och äcklar sig. Jag tycker muslimers barn är äckliga, ni är äckliga och era barn är äckliga, och jag hoppas ni alla kan dö. Och att er moské brinner ner, fuck you, och Aa. Dra åt helvete och dö bara era äckliga fucking muslimdjävlar, dö, dö, dö, fattar ni det, dö.

Polisen skriver vidare följande om förhöret med Maria:

[Hon] uppger […] att hon anser att "deras religion bryter mer mot lagen än sådana som hon själv". Maria tycker att muslimer är kriminella och att muslimer "kastar sina barn ner från balkonger".

Maria pratar nedvärderande mot Islam och muslimer på det sätt att hon anser att de alla är kriminella och hon tycker att samhället och Polisen borde göra mer mot dem.

Marias inställning mot muslimer och islam är att hon tycker att de tror på saker som är kriminellt. Vid frågan vad hon känner till om deras tro är att de har en annan människosyn på sådant sätt att de inte låter folk ha egna åsikter och att alla ska anpassa sig mot islam. Maria uppger att hon inte minns vad hon säger i telefonsvararen mer än att "de inte ska föda så många barn" och hon förstår inte vad som är brottsligt i det.

När Maria får höra sitt inspelade samtal under förhöret skrattar hon när hon hör sig själv säga att muslimer ska dö. Till polisen ursäktar Maria sitt hat mot islam med att hon också hatar katoliker.

För samtalet till Islamic Center åtalas Maria för ofredande, men inte för hets mot folkgrupp.

I det sista fallet är det socialdemokrater som utsätts för hot av Maria. Mer specifikt var det Socialdemokraternas partisekreterare Tomas Baudin som Maria ville hota genom SMS till dennes fru. Av misstag skickades dock meddelandena istället till Baudins dotter. Meddelandena avslöjar att Maria är en rabaiat feminist, vilket förklarar varför hon både hatar fascister och muslimer.

Skärmdumpar från polisutredningen.

Även i polisförhöret angeånde hotet mot SD-kvinnorna förklarar Maria att hon blivit arg på dessa för att de sagt något om ”feminism i syfte att kritisera kvinnor”. Maria förnekar dock att det är hon som skickat mejlet.

Av personalian i förundersökningen framgår det att Maria lever på 7000 kr i månaden som hon får i bidrag.

Maria är sedan tidigare dömd för narkotikabrott 2011 och ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott 2018. Hon har dessutom accepterat fyra strafförelägganden för två fall av ringa vapenbrott och två fall av ringa narkotikabrott 2017.

Källor:
B 2627-22 (Värmlands tingsrätt)
B 4524-17 (Falu tingsrätt)