UMEÅ. Liksom förra året urartade ungdomsfestivalen 2 days i Umeå i sexuella övergrepp och polisen var tvungen att gripa in för att stävja situationen.

”2 days in Umeå” hölls på Folkets hus i Umeå.

Under helgen hölls festivalen 2 days i den västerbottniska staden Umeå, vilket riktar sig till personer mellan 13 och 17 år. Enligt uppgifter till Nordfront ska dock flickor så unga som 11 år ha befunnit sig på festivalen.

Redan under förra årets upplaga kunde Nordfront rapportera om flertalet sexuella övergrepp av förövare som beskrevs som ”pojkar med nordafrikanskt utseende” av polisen. Samtidigt gjorde lokalmedia sitt bästa för att tona ner övergreppen och hylla den mångkulturella ungdomsfestivalen.

Även i år ska den så kallade festivalen ha spårat ut i sexualbrott mot barn och redan under fredagen fick polisen ingripa, med minst tre anmälningar om brott mot 13-åriga flickor. Enligt Nordfronts källa hände dock betydligt fler övergrepp än så, men många flickor avstod att anmäla av rädsla för förövarna. Stämningen ska dock ha varit så obehaglig under fredagen att man tvingades att stänga ner evenemanget i förtid.

Under lördagen ska ytterligare sexualbrott ha skett och uppgifter gör gällande att det sammanlagt ska röra sig om sju anmälningar från årets upplaga av 2 days. Lördagen slutade med att arrangörerna tände lamporna i lokalen i förtid, för att på så sätt ”lura” de minderåriga deltagarna att gå hem.

Enligt arrangörerna är de sexuella övergreppen på festivaler ett samhällsproblem, som de inte har någon lösning på. De är dock övertygade om att sexövergreppen ”alltid har funnits” och att det inte är någon skillnad nu mot förr i tiden.

En av 2 days arrangörer har till och med bemödat sig med att göra en egen slags opinionsundersökning för att försöka leda sitt påstående i bevis.

— Jag har ringt runt till en del ungdomar som varit med förr och nu blivit lite äldre och frågar hur de var på deras tid. Och de säger allihop att det var exakt likadant, man har bara inte anmält sånt här tidigare, påstår Per-Erik Söderström som är arrangemangsansvarig.

Trots att hans egenkomponerade opinionsundersökning ”bevisade” att det inte var något fel med hans festival så hoppade Söderström dock av som arrangemangsansvarig efter att skandalerna upprepades även detta år.

Per-Erik Söderström hoppar av, trots att han ”ringt runt” och fått bekräftat att ”det alltid varit så här”. Skärmdump: vk.se.

När identiteten på sexualbrottslingar från festivaler blir kända handlar det dock konstigt nog nästan uteslutande av så kallade ensamkommande barn, med andra ord unga män från främmande världsdelar som i åtta fall av tio har ljugit om sin ålder för att lättare få stanna i Sverige.

Enligt Statistiska Centralbyrån (SCB) och Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet sexualbrott i Sverige ökat ungefär 10 gånger (1 000 procent) sedan 1975, då mångkulturen infördes. 1975 var antalet sexbrott 1 530 stycken. 2011 hade de ökat till 14 886 stycken.

Trots att majoriteten av sexualbrotten utförs av främlingar så påstår regimen att det inte skett någon ökning av sexbrotten, och att hela förklaringen ligger i en ökad anmälningsbenägenhet. Därför är förändringen enligt regimen egentligen något positivt, samt ett bevis på de snabba framsteg Sverige gjort.

Källa:
Nya sexattacker mot barn i Umeå
Efter ofredandena – ansvarige hoppar av


  • Publicerad:
    2017-09-18 11:52