NATIONALISM. En tidigare vänsterliberal feminist reflekterar över Dalai Lamas önskan om ett Europa för européer – en ide hon nu själv delar efter sitt nationalistiska uppvaknande.

En ung kanadensisk kvinna som kallar sig Critical Condition på Youtube har lagt upp en film där hon pratar om Dalai Lamas uppmaning till flyktingarna i Europa om att återvända för att bygga upp sina hemländer. I den 17 minuter långa monologen reflekterar hon över den andliga ledarens kommentar, en man som hon haft djup respekt för genom hela sin ungdom, samt sin egen politiska resa och uppvaknande – som förändrat hela hennes syn på världen radikalt.

I filmen säger hon bland annat:

— Man måste ha en förståelse för att en nation är sammanbundet med ett folk. Att kulturen är sammanbunden med folket, och att ifall folket känner sig hotat av en främmande kraft så förtjänar det inte att bli kallad skällsord för det. Det hotet förtjänar att erkännas. Det europeiska folket har all rätt att stå upp mot en invasion – mot det demografiska och kulturella utbytandet.

Den unga kvinnan, som fram till för ett år sedan identifierade sig som anarkist, har tidigare lagt ut filmer där hon berättar om hur de extrema förändringarna i samhället i kölvattnet av massinvandringen och kulturmarxismens inflytande har fått henne att omfamna en nationalistisk världsbild. I en av hennes nyaste filmer, som gick viralt med nästan 200 000 visningar under en vecka, berättar hon bland annat om hur hennes ”toleranta” och ”inkluderande” vänstervänner har brutit all kontakt med henne med tanke på hennes politiska åsikter, men att hon i gengäld har fått ett starkare band till sin konservativa familj och speciellt sin far.

Hon avslutar filmen med att påpeka att värnandet av sitt eget folk är långt ifrån att ”hata”:

— Mina huvudståndpunkter är vad de är på grund av medkänsla och omtanke, som på ytan kan verka hårt eller kalkylerande eller kanske empatilöst, men jag tror att med bara minsta nyans eller insikt kan man se att det kommer från en position av kärlek.

Se filmen:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2018-10-20 13:00